Had je jezelf nog zo voorgenomen minder suiker te eten, komt je kind aan met zelfgemaakte koekjes. Tja, die kun je natuurlijk niet weigeren. Gelukkig ben je niet de enige bij wie een goed voornemen sneuvelt.
Lees verder onder de advertentie
Maaltijdbezorger Deliveroo vergeleek cijfers van dit jaar met de afgelopen twee jaar en maakte op basis daarvan een voorspelling. Wat blijkt? Op 2 januari bestellen klanten massaal gezonde en veganistische maaltijden, maar vanaf 18 januari moet die salade toch weer plaatsmaken voor een vette hap. En drank, want bezorgers verkopen maar liefst 80 procent meer alcohol dan de week ervoor.
Ingrid Steenhuis, hoogleraar preventie van de Vrije Universiteit in Amsterdam, vindt het niet zo gek dat goede voornemens snel sneuvelen. “Wat je ziet is dat mensen vol goede moed beginnen met een voornemen, maar het bij de eerste uitglijder al opgeven. Dit wordt ook wel het what-the-hell-effect genoemd. Terwijl zulke uitglijders juist bij het proces horen als je iets probeert te veranderen”, zegt ze tegen RTL Nieuws. “Het is belangrijk om concrete stappen te hebben, anders struikel je over de eerste de beste hobbel.”
Volg Kek Mama op Facebook voor meer handige tips, fijne weetjes en nieuws >
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.