7 sportsmoezen waarbij je kinderen goed van pas komen

16.01.2019 13:12
sportsmoezen kinderen moeder

Wil je je dit jaar eindelijk wagen aan die #fit #healthy lifestyle, drukken je kinderen dit plan (net als je goede dieetvoornemen) volledig de kop in. Balen hoor.

 1. Sporten lijkt makkelijk, maar voor mij is het toch wat lastiger. Ik heb een soort chronische spierpijn door het tillen van mijn dreumes: hij is een paar kilo te zwaar, zeggen ze bij het consultatiebureau. Je ziet het erg gelukkig niet aan af hoor, maar man: ik zeul me een ongeluk.”
   
 2.  “Weet je, ik heb er ook simpelweg geen tijd voor. Zodra ik de oudste naar school heb gebracht moet ik boodschappen doen, het huis schoonmaken, de was ophangen, m’n gelaat bijpoederen (ja joh, sinds ik kinderen heb vragen mensen aldoor of ik ziek ben als ik geen make-up draag, – irritant!) oh, én de was opvouwen. Mezelf vervolgens ook nog in een sportpak hijsen? Nee, dat trek ik niet.”
   
 3. “Daarbij heb ik zwakke botten. Ja, niets ernstigs hoor, schijnt in de familie te zitten, maar ik moet het gewoon iets rustiger aan doen dan een ander. Ik kan het me helaas niet permitteren als ik een arm breek: ligt gelijk het hele huishouden plat.”
   
 4. “Wacht, ik kan vanuit de sportschool misschien wel direct de oudste van school ha…. trouwens, nee dat doe ik niet. Er huppelt iedere woensdagmiddag zo’n health freak-moeder in een iets te strakke sportlegging over het schoolplein en dat ís me toch een partij ordinair. Je ziet die vaders gewoon kijken.”
   
 5. “In het weekend sporten dan? Nee, dat is voor mij dus écht onmogelijk. De jongste krijgt al zowat een beroerte als ik even een boodschap ga doen. Als ik vervolgens ook nog ons vrije weekend opgeef, wordt het één groot drama. Krijgt-ie ongetwijfeld last van later.”
   
 6. “De oudste zit trouwens ook niet zo lekker in z’n vel: peuterpuberteit, je kent het wel he. Dwárs is-ie joh, niet te doen. Ik kan hem gewoon niet alleen laten z’n vader. Dan loopt ’t volledig uit de klauwen.”
   
 7. “Ik moet mijn kinderen niet het gevoel geven dat alles om uiterlijk draait. Je bent niet per se mooier als je iedere dag dik twee uur op een loopband staat te zweten nadat je eerst een glutenvrije salade met gezond spinaziesapje hebt genuttigd. Nee hoor: je bent goed zoals je bent. Dát wil ik ze meegeven.”

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >