Onvergetelijke Moederdagcadeaus: ‘Ik schiet nog vol als ik eraan denk’

12.05.2023 17:28
Moederdagcadeau Beeld: Getty Images

Soms zijn de prachtigste Moederdagcadeaus de dingen die je totaal niet zag aankomen en probeer dan maar eens niet vol te schieten door al dat moois.

Saskia (48), moeder van Benjamin (17) en Stijn (15), pleegmoeder van Rosie (11):

“Mijn mooiste Moederdagcadeau kwam niet van mijn eigen kinderen, maar van mijn pleegdochter Rosie. Mijn man Alex en ik doen al een aantal jaar aan pleegzorg. Dat varieerde van zes weken tot een jaar, liever niet langer, want dan ging een kind zich te veel aan ons hechten. Rosie is echter al drie jaar bij ons.

Recht uit het hart

Er bleek lang geen geschikt adres voor haar te zijn en uiteindelijk wilden we allemaal graag dat ze permanent bleef, inclusief haar ouders. Maar zo blij zijn we niet begonnen. Rosie wilde in het begin niets met ons te maken hebben en vond vooral mij af-schu-we-lijk. Het vuur spoog uit haar ogen als ik iets zei en ze luisterde alleen naar Alex. Het maakte mij niet uit. Ik zie een beschadigd, gewond kind, geen doldriest meisje dat me uitscheldt.

“Ze wilde in het begin niets met ons te maken hebben en vond vooral mij af-schu-we-lijk”

Pas na heel veel engelengeduld en liefde, ontspande ze en werd ze zachter. Met als grootste beloning na negen maanden een kitscherig rood papieren hart met drie bonbons erin op Moederdag. Omdat ik ‘toch ook een soort mama was’, zei ze schuchter. Ik schiet nog vol als ik eraan denk en koester het voor de rest van mijn leven.”

Lees ook – Pleegouder Henrike: ‘Ik zie op tegen het moment dat ze naar haar verleden gaat vragen’ >

Marjolein (27), moeder van Jazz (11 maanden):

“Mijn mooiste Moederdagcadeau? Dat was de komst van het kind dat me in één klap moeder maakte. Jazz was uitgerekend op Koningsdag, maar hij vond het blijkbaar zo prettig bij me dat hij nog wat langer bleef zitten. Uiteindelijk stond er een ziekenhuisafspraak gepland voor maandag, maar in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 mei braken mijn vliezen en zes uur later was daar onze zoon. Op Moederdag. Gewoon fijn thuis en een prachtig cadeau van ruim acht pond.”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.