‘Moet ik mezelf dwingen om met mijn zoon (3) te spelen?’

09.08.2022 06:49
ik-speel-niet-met-mijn-kinderen

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke dinsdag vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Rowinda (38) woont samen met Marnix (40) en is moeder van Max (3).

“Samen in bad, in het grote bed filmpjes kijken of naar de kinderboerderij; ik geniet van de vrije tijd die ik heb met mijn zoon. Maar aan één ding heb ik een hekel: op zijn niveau met hem spelen.

Lees ook – ‘Mijn kind vermaken? Dat doet-ie zelf maar’ >

Samen spelen

In de moederbladen die ik lees welke spelletjes ik met hem kan doen. Op internetfora lag de één net nog met de autoracebaan te spelen en de ander met het poppenhuis. Ik moet er niet aan denken. Ja, we kleuren samen met de badstiften en we bakken samen koekjes. Het is niet dat ik niets met mijn zoon onderneem. Maar het echte spelen-spelen, dat laat ik aan hemzelf en zijn vriendjes op het kinderdagverblijf over.

“Verstoppertje doen of samen met de Aquaplay spelen; ook mijn vriend ziet ervan af”

Ondertussen voel ik me tamelijk ontaard als moeder. En mijn vriend is al net zo ‘erg’. Die voetbalt met Max, en neemt hem mee in de autowasstraat, vinden ze allebei het feest van de zaterdag. Maar verstoppertje doen of samen met de Aquaplay spelen; ook hij ziet ervan af.

Ik denk niet dat ons kind iets tekort komt, en al helemaal geen liefde, maar af en toe krab ik me wel even op het hoofd. Moet ik mezelf dwingen wat vaker mee te gaan in zijn spel?”

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.