Sanne biecht guilty pleasure op: ‘Heeft mijn leven nu al zoveel beter gemaakt’

14.06.2022 07:33
Laviesanne Sanne Akkerman Beeld: Mark Groeneveld

Sanne is bekend van haar sketchvideo’s op haar Instagramkanaal @laviesanne. Ze is moeder van James (7), Isé (4) en de pasgeboren Amélie.

Op zich kan ik rommel redelijk goed handelen, maar in de auto vind ik het een ander verhaal. Ik krijg de kriebels van vuile schoenen tegen de stoelen, plakkerige vingers op het raam en opgehoopte kruimels tussen de banken. En dan heb ik het nog niet eens over rondzwervende koekpapiertjes, afgekloven lollystokjes en klokhuizen die soms dagen op de grond liggen omdat ze onder de voorstoelen zijn gerold.

Een plek om tot rust te komen

De auto is voor mij een plek om tot rust te komen – tenminste, als ik in mijn eentje rijd. Daar luister ik graag podcasts, geniet ik van koffie-to-go en kan ik gewoon een paar minuten zitten niksen na het boodschappen doen tot het écht tijd is om de hectiek van mijn gezinsleven in te stappen. Dat lukt minder goed als het een bende is.

Maar ja, probeer het met kinderen maar eens bij te houden. Ik ben al blij als ik hijgend en puffend bij de voordeur aankom met mijn handtas, boodschappen, koffiebeker en knutselwerkjes die de kinderen in de auto laten liggen. Maak dan nog maar eens zin om terug te lopen en de rest van de auto van troep te ontdoen.

Lees ook – Zonnescherm kopen voor in de auto: hier let je op >

Guilty pleasure

Tsja, en toen ontdekte ik dus laatst iets nieuws. Iets wat mijn leven nu al zoveel beter heeft gemaakt. God, wat een uitvinding. Het is een beetje een guilty pleasure, want het voelt lichtelijk decadent om hier een paar keer per maand gebruik van te maken. Maar inmiddels wil ik niet meer zonder.

“Het voelt lichtelijk decadent om hier een paar keer per maand gebruik van te maken”

Het heet de ‘interieur caroussel’. Ik zet mijn auto na de wasstraat op een ronddraaiende schijf, vervolgens maakt ie een route langs een stuk of zes man die de auto uitzuigen, matten reinigen, iets indrukwekkends met een stoomreiniger bij de voorruit doen en poetsen tot ie blinkt als een keutel in de maneschijn. Ondertussen zit ik erbij en kijk ik ernaar, nippend van een koffietje uit de bijbehorende bar. Het is fantastisch.

“Ook nog een autoparfummetje mevrouw?” Ja natuurlijk, ik wil de hele mikmak, alles erop en eraan. Zo blij als een kind rijd ik daarna naar huis. Ook zo leuk zijn de gezichten van vriendinnen als ik ze ophaal. “Wat is jouw auto schoon, San. Hoe doe je dat toch?”

Deze column staat in Kek Mama 06-2022.

Meer lezen? Neem nu een abonnement op de #1 glossy voor moeders >