Laat ze maar praten: deze moeders gaan regelmatig alleen op vakantie

20.02.2023 14:19
moeders alleen op vakantie Beeld: Getty Images

Scheve ogen of afkeurende opmerkingen? Het zal deze ouders een zorg zijn of anderen hun gedrag goedkeuren. Dus gaan ze gerust alleen op reis. Helemaal zonder schuldgevoelens.

Judith (40), moeder van Giulia (11), Elio (7), Lotta (4) en Sara (3).

“Ik hou van die kinderen tot het oneindige, maar heb ook graag tijd voor mezelf. Afgelopen jaar ben ik voor het eerst alleen op vakantie geweest en dat wil ik dit jaar weer doen. Ook boek ik zo eens in de twee maanden een nachtje in een hotel, alleen. Altijd naar een stad. Overdag ga ik dan iets leuks bekijken en daarna in mijn eentje uit eten, heerlijk!

Eenmaal terug in het hotel verwen ik mezelf met kaasjes, whisky, snoep en soms een jointje. Ook kan ik wel vijf keer douchen, heel uitgebreid, want daar heb ik thuis weinig tijd voor. Die uitstapjes zijn heerlijk, al was het maar om rustig te kunnen poepen. Dat is echt mijn spa-moment. De volgende dag ga ik helemaal opgeladen weer naar huis.”

Lees ook – In je uppie op vakantie: deze moeders doen het >

Workation

Saskia (41), moeder van Maureen (12) en Camiel (10).

“In oktober ben ik met twee kantoorgenoten op ‘workation’ naar Kroatië geweest. Echt even helemaal uit het gezinsritme. Een week mooi weer, hard werken, veel praten én cocktails drinken.

Wat ik heerlijk vind, is dat ik dan niet op de klok hoef te kijken of met iemand rekening hoef te houden. Thuis verloopt alles prima. Mijn man kan de boel draaiende houden en de kinderen worden ook steeds zelfstandiger. Het vraagt wel wat georganiseer vooraf, maar dat is het dubbel en dwars waard. Tussendoor appen of facetimen we soms, maar alleen voor de gezelligheid.

“Heel veel mannen gaan probleemloos op zakenreis zonder dat iemand probeert hun een schuldgevoel aan te praten”

Ik verbaas me er altijd over dat het voor vrouwen altijd zo’n issue is om een periode niet thuis te zijn, terwijl heel veel mannen probleemloos op zakenreis kunnen zonder dat iemand probeert hun een schuldgevoel aan te praten.”

Het leven gaat gewoon door

Caty (47), zoon Thijs (14).

“In oktober en november ben ik vijf weken weg geweest van huis voor werk in Frankfurt en het volgen van trainingen in Thailand. Ik ben zelfstandig ondernemer en werk als het nodig is. Ik ben vaak weg, maar ook vaak thuis – het komt in vlagen. Ook volg ik regelmatig cursussen in het buitenland, op het gebied van business- en persoonlijke ontwikkeling.

“Hierdoor kan ik juist ongestoord doen wat ik wil en dat maakt me een betere moeder”

Ben ik lang van huis, dan zorgt mijn man voor onze zoon en loopt het leven gewoon door. Hij belt mij niet met vragen over het huishouden, wat hij moet koken of om te vertellen dat mijn zoon mij mist. Integendeel, ze genieten van het samenzijn en redden zich prima. Dat was al zo toen Thijs nog kleiner was. Juist daardoor kan ik ongestoord doen wat ik wil en dat maakt me een betere moeder.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.