“Alleen op vakantie gaan gaf echt een ‘on top of the world’-gevoel”

19.08.2022 14:47
vakantie on top of the world gevoel Beeld: Unsplash

Een cursus beeldhouwen in Zuid-Frankrijk, wandelen door de heuvels en uitrusten in je knusse hotelkamer. Van een soloreisje word je een leuker mens, weet deze moeder.

Maaike (37): “Nooit eerder stapte ik zonder vriend, vriendin of gezin in het vliegtuig, maar vorig jaar wilde ik graag een cursus beeldhouwen doen; dat gehak in zo’n steen trok me al jaren.

Beeldhouwen

Ik besloot me op te geven voor een cursus in Zuid-Frankrijk. Er waren nog zeven andere cursisten, allemaal uit Italië. Het waren wat oudere vrouwen die samen wekelijks boetseerles hadden. Ze waren ontzettend vriendelijk, maar hun Engels was slecht.

Lees ook – Deze stellen hebben geregeld we-time: ‘Ieder jaar gaan we een week zonder kinderen op vakantie’ >

Eigen weg

Vanaf drie uur waren we vrij en ik ging die middagen alleen op stap. Erg lekker om je eigen weg te bepalen. Het voelde avontuurlijk. Tijdens een wandeling door de heuvels was er zo’n mooie zonsondergang. Het gaf echt een ‘on top of the world’-gevoel, ik werd er emotioneel van. Dat was een moment dat ik wel met mijn gezin had willen delen.

“Ik zou het graag nog een keer doen – en dan ga ik weer alleen”

Het was het enige moment die week dat ik ze echt miste, verder was het geweldig. Ook de avonden op mijn knusse hotelkamer waarin ik nadacht over mijn leven duizend-en-nog-wat kilometer verderop. Ik zou het graag nog een keer doen – en dan ga ik weer alleen.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.