Regina ging alleen op vakantie: ‘Had ik hier zo naar toegeleefd?’

02.09.2022 12:10
alleen op vakantie geen succes Beeld: Unsplash

Stiekem best jaloers was ze, toen haar collega alleen op vakantie ging. Dat kan beter, dacht Regina en boekte een soloticket naar de Ardennen.

Regina (35): “De collega met wie ik op het werk een kantoor deel ging naar Portugal om een week in een oud klooster te ontspannen en te mediteren.

Een dag na aankomst nam ze het eerste het beste vliegtuig terug naar Nederland. Ze miste haar gezin verschrikkelijk. Ik vond het eigenlijk nogal slap van haar. Toen ze me over haar reisplan vertelde, was ik een beetje jaloers geweest. Portugal. Bergtop. Klooster. Dat wilde ik ook wel. En dan liet ze het na een dag al schieten!

Schrijfstemming

Een halfjaar later zat ik op vrijdagmiddag in de trein richting de Ardennen. Einddoel: een leuk huisje ergens aan de rand van het bos. De ideale schrijfplek. Kon ik eindelijk beginnen aan dat boek waar ik al jaren mee rondliep. Zes ononderbroken schrijfdagen, hoe geweldig was dat? Ik kwam laat aan, was moe en ging snel slapen.

“Had ik hier zo naar toegeleefd?”

’s Morgens was het stil, zo stil! De rand van het bos was, tja, de rand van het bos. Maar er was niks aan de andere kant. Nou ja, akkers en weilanden. Ik kwam niet echt in een schrijfstemming. Ik was eigenlijk nergens voor in de stemming. Was dit het nou? Had ik hier zo naar toegeleefd?

Lees ook – Yogareis in Portugal (in je eentje): 9 tips voor een ontspannende vakantie >

Volgende keer beter

Mijn stemming werd er niet beter op, eerder slechter. De zaterdag sleepte zich voorbij. De zondag ook. Ik wilde hier niet nóg een nacht doorbrengen. Zondagmiddag belde ik een taxi, die me twintig minuten later op het station dropte. Wat was ik blij dat ik weer naar huis kon.

Maar toch: ik ga het nog eens proberen. Die bergtop in Portugal is meer iets voor mij. Zon en iets meer mensen om me heen. Dat is beter.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.