Een derde van de mannen vindt dat vrouw minder moet werken na komst kinderen

11.07.2022 17:05
thuisblijfmoeders dragen bij aan gezin Beeld: Shutterstock

31 procent van de mannen is van mening dat vrouwen minder moeten werken na de komst van kinderen, blijkt uit een opiniepeiling van EenVandaag. Ook twintig procent van de vrouwen denkt er zo over.

Vooral 75-plussers en jongeren tussen de 18 en 25 jaar vinden dat vrouwen een stapje terug moeten doen op werkgebied zodra zij moeder worden.

Minder werken na komst van kinderen

“Kleine kinderen hebben hun moeder harder nodig dan hun vader, die hebben gewoon een speciale connectie”, is een van de genoemde redenen. Een andere deelnemer laat weten: “In principe vind ik dat je allebei minder moet gaan werken. Maar als ik moet kiezen, dan toch de vrouw.” Ook toont de peiling, die werd gehouden onder 33.910 deelnemers, aan dat 45 procent van de mannen en 58 procent van de vrouwen vindt dat beide partners minder moeten werken nadat zij een kind krijgen. 9 procent is van mening dat beide partners fulltime kunnen blijven werken.

Lees ook: ‘Vaders mogen fulltime werken en in het weekend weg, moeders die dat doen zijn egoïstisch’

Allebei verantwoordelijk

In sommige gezinnen werkt de man meer, omdat het nu eenmaal meer geld in het laatje brengt, blijkt uit de reacties. “Als de man meer verdient, en dat is in veel gevallen nog zo, is het toch onlogisch dat hij minder gaat werken?” zegt een van de deelnemers. Volgens een meerderheid (86 procent) is het allang niet meer zo dat de man altijd werkt en de vrouw voor de kinderen zorgt. Ze vinden dat partners allebei verantwoordelijk zijn voor de zorg van de kinderen.

Bron: EenVandaag

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.