31 procent van de mannen is van mening dat vrouwen minder moeten werken na de komst van kinderen, blijkt uit een opiniepeiling van EenVandaag. Ook twintig procent van de vrouwen denkt er zo over.
Lees verder onder de advertentie
Vooral 75-plussers en jongeren tussen de 18 en 25 jaar vinden dat vrouwen een stapje terug moeten doen op werkgebied zodra zij moeder worden.
Minder werken na komst van kinderen
“Kleine kinderen hebben hun moeder harder nodig dan hun vader, die hebben gewoon een speciale connectie”, is een van de genoemde redenen. Een andere deelnemer laat weten: “In principe vind ik dat je allebei minder moet gaan werken. Maar als ik moet kiezen, dan toch de vrouw.” Ook toont de peiling, die werd gehouden onder 33.910 deelnemers, aan dat 45 procent van de mannen en 58 procent van de vrouwen vindt dat beide partners minder moeten werken nadat zij een kind krijgen. 9 procent is van mening dat beide partners fulltime kunnen blijven werken.
In sommige gezinnen werkt de man meer, omdat het nu eenmaal meer geld in het laatje brengt, blijkt uit de reacties. “Als de man meer verdient, en dat is in veel gevallen nog zo, is het toch onlogisch dat hij minder gaat werken?” zegt een van de deelnemers. Volgens een meerderheid (86 procent) is het allang niet meer zo dat de man altijd werkt en de vrouw voor de kinderen zorgt. Ze vinden dat partners allebei verantwoordelijk zijn voor de zorg van de kinderen.
Bron: EenVandaag
Lees verder onder de advertentie
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.