Moederinstinct is een superkracht. Zo voelde Faye (35) het aan toen er iets goed mis was met haar dochtertje.
Lees verder onder de advertentie
Faye (35): “Het was een typische donderdag voor ons. Ik had mijn dochtertje Yara (3) die ochtend naar de kinderopvang gebracht en was zelf aan het werk gegaan. Ik werk als virtual assistent en doe veel vanuit huis. Tijdens mijn werk check ik vaak de app van de opvang, zodat ik kan zien wat mijn dochtertje allemaal doet. Er was die ochtend al een leuk fotootje binnengekomen en ik had gezien dat ze haar boterhammen goed gegeten had. Ook al gaat ze al 2,5 jaar naar de kinderopvang, ik vind het nog altijd geruststellend om vrolijke foto’s en positieve berichten te ontvangen.
Lees verder onder de advertentie
Moederinstinct
Het was half 3 ’s middags toen ik plotseling een onheilspellend gevoel kreeg. Ik was een nieuwsbrief aan het typen voor een klant, maar kon mijn zin niet afmaken. Het was echt alsof iemand mijn keel dichtkneep. Ik moest gelijk aan Yara denken. Er was iets met haar, ik wist het gewoon. Normaal gesproken ben ik niet iemand die uit het niets de opvang belt. Ze drukken me vaak op het hart dat ik altijd mag bellen als ik me zorgen maak, bijvoorbeeld als Yara erg moet huilen bij het wegbrengen, maar daar maakte ik nooit gebruik van. Ik wil niet overkomen als een overbezorgde moeder. Nu had ik eigenlijk geen enkele aanleiding om te bellen, maar deed ik het toch. Mijn gevoel was zo sterk, ik móést wel.
Lees verder onder de advertentie
Ambulance
Toen ik de leidster van Yara’s groep aan de lijn kreeg, hoorde ik gelijk dat mijn gevoel juist was. “Ik wilde jou net bellen”, zei ze. Haar stem klonk paniekerig. “Yara is gevallen.” “Ik kom eraan”, zei ik, zonder te vragen of dat nodig was. Ik wíst dat het nodig was. Gelukkig werkte ik die dag vanuit huis en was ik binnen vijf minuten te plaatse. Voor de ingang stond een ambulance.
Lees verder onder de advertentie
Hersenschudding
Yara bleek tijdens het buitenspelen zo hard met haar hoofd op de stenen te zijn gevallen, dat ze enkele seconden bewusteloos is geweest. Door die klap liep ze een hersenschudding op. Gelukkig heeft ze er verder geen schade aan overgehouden. Nadat ze door de artsen was gecheckt, nam ik haar mee naar huis en ben ik dagenlang geen seconde van haar zijde geweken. Nog steeds ben ik onder de indruk van mijn eigen moedergevoel. Ik heb ook nog een oudere zoon, maar nog nooit eerder heb ik zo’n ontzettend sterk gevoel ervaren. Ik wist gewoon dat er iets mis was met mijn kind. Ik heb er niks mee kunnen voorkomen, maar het voelt wel ontzettend krachtig om over zo’n superpower te beschikken. Ik durf er nu op te vertrouwen dat ik het aanvoel als er iets niet goed zit.”
Lees verder onder de advertentie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.