Tijd en vooral ruimte voor onszelf: tijdens de pandemie snakken we er nog nét iets meer naar. Deze moeder besloot de daad bij het woord te voegen en maakte een heuse ‘womancave’ in haar huis. Maar of dat nou zo’n slim idee was?
Lees verder onder de advertentie
Geen plakkerige vingers, eindeloos gejammer en rondvliegend speelgoed: deze Reddit-moeder zag het helemaal voor zich toen ze in haar huis een kamer voor zichzelf inrichtte. ‘Ik noemde het mijn moedergrot’, vertelt ze. ‘Ik heb ‘m ingericht met al onze oude meubels, mijn LEGO-sets van vroeger en alle spullen die ik verzamel. Het leek me een fijne plek om naar toe te gaan om even te relaxen.’
Lees verder onder de advertentie
Haar man en kinderen heeft ze uiteraard haarfijn duidelijk gemaakt dat haar ‘zone’ voor hen verboden terrein is. ‘Als ze iets wilden lenen of met mijn LEGO wilden spelen, vond ik dat prima. Maar dan moesten ze het wel terug leggen waar ze het hadden gevonden en alle glazen en bordjes die ze in mijn kamer gebruikten, ook weer meenemen.’
Je raadt het al: dat laatste bleek teveel gevraagd. ‘Mijn man leende mijn föhn, een knipschaar en een lijmpistool en liet al die spullen door het huis slingeren. Mijn kinderen braken één van mijn grotere LEGO-sets af en lieten vieze glazen achter. Na een week verbood ik ze om naar binnen te gaan in mijn ‘grot’. Iedereen in huis heeft een eigen ruimte, dus waarom zou ik daar geen recht op hebben?’
Lees verder onder de advertentie
Nadat ze haar verhaal gedeeld heeft op Reddit, vinden de meeste mensen dat ze groot gelijk heeft om de rest van het gezin de toegang tot haar domein te ontzeggen. ‘Iedereen verdient het om een ruimte te hebben waarin hij kan ontspannen. Als je familie dat niet kan of wil respecteren, dan zou ik een hangslot op je deur plaatsen’, stelt iemand voor. ‘Of pak ze terug: ‘leen’ de favoriete spullen van je man en kinderen en laat ze overal in huis slingeren. Eens kijken hoe leuk ze het dan nog vinden.’
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…