Na slow fashion, slow cooking, slow coffee en slow food is er nu ook slow beauty.

‘Slow’ is het helemaal. Dat wist de Italiaan Carlo Petrini eind jaren tachtig al. Hij vond het belachelijk dat er zoveel fastfoodrestaurants verschenen en rekende af met die haastmentaliteit door een slowfood restaurant te openen. Konden gasten tenminste rustig tafelen. Sindsdien rukt de term ‘slow’ overal op. Slow cooking is een kooktechniek waarbij je uren de tijd neemt om een maaltijd te maken op lage temperatuur. Slow coffee, waarbij zelfs het filter terug is voor een puurdere smaakbeleving. Slow fashion verzet zich tegen de wegwerpcultuur van mode. En zelfs het seksleven moet rustiger aan.

 

Slow beauty...

Ook in de wereld van de beauty is slow aging nu een trend. Wetenschappers kwamen er pakweg tien jaar geleden achter dat externe invloeden – vervuilde lucht, slechte voeding, roken en stress – de huid sneller kunnen verouderen. Daarom heeft Vichy nu Slow Âge: een gloednieuwe crème die huidveroudering vertraagt. In Slow Âge zitten speciale antioxidanten, zoals vitamine C, Mineraliserend Thermaal Water en huidversterker bifidus, maar ook wortelen uit de Chinese kruidenleer. Die combi zorgt ervoor dat je huid geneutraliseerd en beschermd wordt tegen al die invloeden van buitenaf.

 

...slow je huid verwennen

Je hoeft niet te wachten met smeren: door nu al te beginnen krijgt je huid de juiste bescherming en wordt het verouderingsproces vertraagd. Zorgt niet alleen voor minder rimpels en groeven op latere leeftijd, maar je wordt ook op een mooie en natuurlijke manier ouder. Margriet van der Klugt van Vichy: “Vergelijk het met een vitaminepil, die neem je ook als je een tekort hebt. Door met Slow Âge te smeren, geef je je huid een extra boost.Slow Âge is verkrijgbaar in de apotheek.

 

Slow Âge in cijfers

Vichy zou Vichy niet zijn als ze Slow Age niet uitgebreid hadden getest. In totaal deden 120 vrouwen met alle huidtypen mee aan het onderzoek en dit zijn de resultaten na vier weken. 87% had een gladdere huid, 71% vond de huid veerkrachtiger, 90% voelde dat de huid soepeler was, 81% straalde meer, 83% voelde zich gezonder.

het_bestaat_een_spa_met_oppas_voor_je_kind

Je fantaseert al maanden van een dagje spa, maar de oppas laat het afweten. Wat doe je dan? Je boekt gewoon een ticket naar L.A. en gaat naar Spa Lé La, waar heuse nanny's rondlopen.

Oké, vrijwel ondoenlijk natuurlijk om alleen hiervoor naar de andere kant van de wereld te vliegen, maar wel leuk dat 't bestaat. 

 

'Goed voor jezelf zorgen'

Het idee is bedacht door Trina Renea. Zij is (hoe kan het ook anders) moeder en weet uit ervaring dat je af en toe snakt naar wat relaxtijd. "Iedere ouder zou goed voor zichzelf moeten zorgen", zegt ze tegen Babble. “Dan ben je niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor je kind." En eerlijk: daar heeft ze wel een punt. Want wie kan het na tig gebroken nachten nog opbrengen om in alle kalmte een driftige peuter van een supermarktgrond te plukken? Juist. Niemand.

 

Lees ook
Opvoeden zonder stress: 6 (ontspannings)tips >

 

Knutselen, dansen en yoga

Tijdens de massages hoef je trouwens niet te piekeren over of je kind het wel naar z'n zin heeft, want de professionele nanny's doen alles om het kinderen naar hun zin te maken: van knutselen en dansen tot zelfs yogaën. Wel goed om te weten (mocht je halsoverkop tóch besluiten om te gaan): je mag je kind twee uur buiten je zicht laten; daarna moet je ‘m 30 minuten zelf entertainen voor je verder kunt.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
tips-verzachten-keelpijn

Vanaf het moment dat het eerste blad van de boom waait, weet je: keelpijn ligt op de loer. En omdat moeders nu eenmaal nooit ziek zijn (of nou ja, nooit ziek kúnnen zijn), hebben we wat tips om de boel te verzachten. 

Met dank aan Styletoday.

 

1. Drop

Win-winsituatie voor de zoetekauw. Het is namelijk bewezen dat drop de pijn verzacht én die irritante kriebels in de luchtwegen vermindert.

 

2. Salie

Wordt al eeuwenlang gebruikt om ontstekingen te verhelpen en om pijn te verzachten. Tip: voeg wat gedroogde salie toe aan een mok heet water of aan een kom kippensoep. Ben je zo weer opgelapt.

 

3. Banaan

Hoe een banaan helpt tegen de keelpijn? Simpel: een banaan zit vol vitamine C, wat weer helpt tegen verkoudheid en vooral tegen de pijn in je keel. Ook lekker is om de banaan bevroren te eten.

 

Lees ook
Onderzoek: hierdoor eet jouw kind voortaan wel alle groenten op >

 

4. Gekookte kool

Deze groentesoort zit vol met antioxidanten. Extra tip: kook 'm met olijfolie om al je ontstekingskansen te verlagen.

 

5. Gekookte wortelen

Het maakt niet uit hoe je ze eet - gebakken, gestoomd of geroosterd, maar wortelen helpen je vitamine A binnen te krijgen. Ook zitten ze vol met natuurlijke pigmenten die je huid een oppepper geven.

 

6. Thee

Maak voor jezelf een pot thee met gember, kamille of honing en plof met een deken op de bank zodra je kinderen naar de oppas of naar school zijn. En laat het huishouden lekker voor wat het is.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >