Wil haar zoon een eenhoornshirt met glitters? Dan krijgt hij dat. Elizabeth Broadbent respecteert de kledingkeuzes van haar kinderen (5, 7 en 9), en negeert het fenomeen jongens- en meisjesafdelingen.
Lees verder onder de advertentie
Meisjesshirts zijn soms cooler dan jongensshirts, en kleuren, glitters, dierenprints en hartjes zijn voor iedereen, vinden Elizabeth en haar zonen. Dus shoppen ze regelmatig op meisjesafdelingen. Soms noodgedwongen, zoals toen de kinderen een paars shirt nodig hadden voor een liefdadigheidsactie voor een familievriend met alvleesklierkanker, maar bovenal omdat ze zich niets aantrekken van genderstickers van textielgiganten en de maatschappij.
Lees verder onder de advertentie
Roze = mannelijk
Tot nu toe zijn haar jongens er nog nooit om uitgelachen, schrijft ze in een blog. Al helpt het misschien dat ze haar kinderen thuis schoolt. Dus kiezen ze shirts met cartooneske poesjes, eenhoorns en roze dino’s. “Hé, werd roze ooit niet gezien als een bij uitstek mannelijke kleur, die dichtbij rood lag?”, stelt Elizabeth.
Toch wordt ze als moeder wel aangekeken op de kledingkeuze van haar kinderen. Elizabeth heeft er lak aan. “Jongens horen stoer te zijn, en dus van haaien en dino’s te houden. Nou doei: mijn jongens worstelen in de modder, maar houden óók van poesjes en roze. Hoe meer keuze ze hebben, hoe beter.”
Als werk onverwacht roet in het ouderschap gooit, moet je soms creatief zijn. Zo ook Carolien, die last-minute een oppas moest regelen voor haar dochter Saartje. Haar vriendin Melia bood hulp aan — met als resultaat een middag die niemand snel zou vergeten.
We kennen haar allemaal. Die ene moeder die haar halve inboedel inpakt alsof ze op wereldreis gaat in plaats van een weekje vakantie naar de camping in Frankrijk.
De zomervakantie: zes weken vol quality time, ijsjes, knutselprojecten en gezellige uitjes. In theorie. En voor sommige moeders pakt het ook vast zo uit…
Bernike (29) is getrouwd met Ruben (31) en moeder van een dochter (0). In haar columns schrijft ze scherp, geestig en met zelfspot over de realiteit van het jonge ouderschap – waarbij ze oog heeft voor het absurde in het alledaagse.