‘Mijn zonen shoppen op de meisjesafdeling; waarom niet?’

18.09.2019 12:48
zonen shoppen op meisjesafdeling

Wil haar zoon een eenhoornshirt met glitters? Dan krijgt hij dat. Elizabeth Broadbent respecteert de kledingkeuzes van haar kinderen (5, 7 en 9), en negeert het fenomeen jongens- en meisjesafdelingen.

Meisjesshirts zijn soms cooler dan jongensshirts, en kleuren, glitters, dierenprints en hartjes zijn voor iedereen, vinden Elizabeth en haar zonen. Dus shoppen ze regelmatig op meisjesafdelingen. Soms noodgedwongen, zoals toen de kinderen een paars shirt nodig hadden voor een liefdadigheidsactie voor een familievriend met alvleesklierkanker, maar bovenal omdat ze zich niets aantrekken van genderstickers van textielgiganten en de maatschappij.
 

Roze = mannelijk

Tot nu toe zijn haar jongens er nog nooit om uitgelachen, schrijft ze in een blog. Al helpt het misschien dat ze haar kinderen thuis schoolt. Dus kiezen ze shirts met cartooneske poesjes, eenhoorns en roze dino’s. “Hé, werd roze ooit niet gezien als een bij uitstek mannelijke kleur, die dichtbij rood lag?”, stelt Elizabeth.
 

Lees ook:
‘Moet ik mijn zoon (8) toestaan in een jurk naar school te gaan?’ >

 

Modderworstelen

Toch wordt ze als moeder wel aangekeken op de kledingkeuze van haar kinderen. Elizabeth heeft er lak aan. “Jongens horen stoer te zijn, en dus van haaien en dino’s te houden. Nou doei: mijn jongens worstelen in de modder, maar houden óók van poesjes en roze. Hoe meer keuze ze hebben, hoe beter.”

 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook en Instagram.