‘Mijn moeder post mijn kinderen continu op social media en dat wil ik niet’

13.09.2022 06:52
foto_andermans_kind_social_media

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke dinsdag vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Charlotte (28) is single moeder van Elyza (3) en Vince (1,5).

“Hoe ik het ooit zou moeten redden zonder mijn moeder, geen idee. Als fulltime werkende, single moeder is haar dagelijkse aanwezigheid in ons leven goud waard. Ik was drie maanden zwanger van mijn jongste toen de vader van mijn kinderen besloot dat het vaderschap toch niets voor hem was, en verdween uit ons leven. Ik kon niet anders dan alle zeilen bijzetten en gelukkig was daar mijn moeder, die in hetzelfde flatgebouw woont als ik. Ze is er als we opstaan, en wanneer de kinderen naar bed moeten. Doordeweeks past ze drie dagen op. Het kan dan ook bijna niet anders dat ze ook wat te zeggen heeft over de opvoeding.

Lees ook – (Schoon)ouders die zich bemoeien met de opvoeding: dít vinden jullie ervan >

Social media

In de basis zijn we het meestal eens, en ze zou nooit gekke dingen doen zonder eerst met mij te overleggen. Maar één ding dringt niet tot haar door: ik vind het vervelend als mijn kinderen herkenbaar op social media verschijnen. Een simpele wens om te honoreren, zou je zeggen, maar toch zie ik minstens eens per week wel een story op Instagram of een Facebook-bericht met mijn kinderen in ornaat in beeld. Ze is een trotste oma, en door de intensiteit van haar contact met mijn kinderen snap ik dat ze ook een beetje als de hare voelen.

“Hoe vaak ik haar keer op keer blijf vragen geen herkenbare foto’s meer te posten; ze zegt ja en vertikt het vervolgens”

Ik denk dat ze impact van social media en internet ook niet helemaal begrijpt. Maar hoe vaak ik die ook herhaal, en ik haar keer op keer blijf vragen geen herkenbare foto’s meer te posten; ze zegt ja en vertikt het vervolgens. Ik wil dit niet op de spits drijven, maar vind het echt belangrijk dat ze hiermee stopt. Hoe pak ik dit aan?”

 

Meer afleveringen van het dilemma? Elke dinsdag komt er een nieuw verhaal op KekMama.nl. Lees hier de eerdere dilemma’s.