Nienke Plas laat zoons niet meer zien op social media: ‘Dit wil je je kinderen besparen’

20.06.2022 09:30
Beeld: Mark Groeneveld Beeld: Mark Groeneveld

Nienke Plas en haar partner Resley delen zoons Frenky-Dean (7) en Novi-Jaxx (1) voortaan niet meer op social media. Dat besluit maakte het koppel bekend in een YouTube-video.

De beslissing ging niet over één nacht ijs. “We hebben iets wat we wilden vertellen en dit leek ons een goede dag”, begint Nienke Plas haar verhaal.

Bizarre tijd

Resley en Nienke hebben ‘best wel gekke dagen’ achter de rug. Yvonne Coldeweijer en Juicechannel beweerden dat Resley een tijdje geleden is vreemdgegaan. “Dit heeft ons wel doen realiseren dat er echt een verschil is tussen de online wereld en de offline wereld. Dit was heftig voor ons als volwassen mensen”, vertelt Resley. Hij is blij dat hun kinderen de mediastorm niet hebben meegekregen. “In dit geval is Novi-Jaxx te jong, maar Frenky-Dean is wel oud genoeg om het mee te krijgen. Dat is niet gebeurd, maar daar wil ik echt voor waken, want dit was echt bizar.”

Kinderen beschermen

Het stel begrijpt nu heel goed dat andere (bekende) mensen hun kinderen uit de spotlights houden. “Ik wil de kinderen gewoon niet meer in onze socials hebben”, aldus Resley. “Daar kijk ik echt wel anders naar.” Nienke vertelt dat ze er al langer over nadachten, maar dat het ook leuk was om de kinderen in beeld te brengen. “Omdat we zelf ook heel enthousiast worden van leuke momenten. En leuke momenten delen is alleen maar gezellig. Maar dit heeft ons wel doen beseffen: als dit zo bij je binnenkomt als volwassenen. Dit wil je je kinderen besparen en daarvoor beschermen. Dat is de keuze die we gemaakt hebben.”

Lees ook: Waylon biecht vreemdgaan op: Bibi eind mei bevallen van hun tweede kind

Geen heftige beslissing

De twee benadrukken dat het helemaal geen zware of heftige beslissing is. “Ik wil gewoon niet mijn kind blootstellen aan al dat socialmediageweld”, zegt Resley. “Laat ons kinderen maar lekker kind zijn. Dat wij bekend zijn is één, maar laat de kids maar zelf uitvogelen.”

Kijk de video hieronder terug.

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.