Toen Ariane beviel van haar eerste kind, dacht ze één ding zeker te weten: de kraamweek zou haar redding zijn. Lekker cocoonen met haar baby, de kraamzorg die de boel draaiende hield, thee bracht, de was deed, misschien zelfs een keer een boterham met hagelslag smeerde. Spoiler: het liep iets anders.
Lees verder onder de advertentie
Ariane, alleenstaande moeder van Kaia: “Toen ik beviel van mijn eerste kind, stelde ik me de kraamweek voor als een warme deken: iemand die zorgt, opruimt, bemoedigt, en vooral structuur aanbrengt in alle nieuwigheid. In werkelijkheid kreeg ik een kraamverzorgster die prachtig kraamrapporten schreef over dingen die ze helemaal niet had gedaan.
Lees verder onder de advertentie
Videobellen
De eerste dag was ze vriendelijk, zorgzaam en deed ze moeite. Maar al snel verschoof dat. Ze zei dat ik moest rusten en ging dan zogenaamd het sanitair schoonmaken. Maar als ik daarna naar de badkamer liep, lagen er nog steeds opgedroogde spetters bloed van de bevalling. Dagenlang. De handdoeken in de badkamer roken muf en de vaat stapelde zich op.
Lees verder onder de advertentie
In het dossier las ik: ‘Sanitair schoongemaakt, was gedaan, was gevouwen, moeder goed ondersteund’. Op papier leek het een droomweek. In werkelijkheid zat ze met haar telefoon en een kop thee in de keuken. Soms hoorde ik haar zelfs luidruchtig videobellen.
Ondankbaar
Nog zoiets: ze kwam vaak pas rond half elf binnen, terwijl ik om acht uur al rechtop zat met lekkende borsten en een krijsende baby. De afspraak was tussen 8 en 9. En om twee uur had ze het meestal wel weer gezien. Maar in het rapport stonden steevast acht volle uren. Alsof ze er de hele dag was geweest.
In die kraamweek voelde ik me niet geholpen, maar juist dom. Alsof ik het allemaal verkeerd zag. Ik begon zelfs aan mezelf te twijfelen: was ik te kritisch? Te vermoeid? Te ondankbaar?
Liegen
Achteraf bleek van niet. Ze deed gewoon haar werk niet. Toen ik er melding van maakte bij het kraambureau, gaven ze aan dat ze met haar gesproken hadden. Wat denk je? Ze ontkende alles! Sterker nog: ze loog alles bij elkaar en claimde dat ik het verzon. En tja, ik kon er niks tegen doen want het was mijn verhaal tegen die van haar. Daarbij kreeg ik te horen dat ik dan mijn handtekening niet onder de uren had moeten zetten. Later viel de factuur natuurlijk gewoon op de mat.
Lees verder onder de advertentie
Alleen
Ik dacht dat de kraamzorg er was om me op te vangen in een kwetsbare fase. Maar ik voelde me vooral alleen. De volgende keer (mocht die er komen) wil ik iemand die écht helpt. Iemand die heerlijke ontbijtjes maakt en het toilet schoonmaakt, zoals ik van vriendinnen hoor. Niet iemand die alleen de papieren invult, doet alsof alles perfect is en er dan vandoor gaat.”
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Je kinderen laten je regelmatig versteld staan, toch? Vaak op een positieve manier, maar soms ook op een… wat minder positieve manier. Mira maakte het mee tijdens de eindexamens van haar dochter.
Toen Ariane beviel van haar eerste kind, dacht ze één ding zeker te weten: de kraamweek zou haar redding zijn. Lekker cocoonen met haar baby, de kraamzorg die de boel draaiende hield, thee bracht, de was deed, misschien zelfs een keer een boterham met hagelslag smeerde. Spoiler: het liep iets anders.Ariane, alleenstaande moeder van Kaia: […]
Sommige kinderen kunnen van een gesmolten ijsje of een scheef gestrikte veterschoen een heus Grieks drama maken. Krijg je spontaan zin om auditie voor GTST aan te vragen zodra je peuter huilt omdat je haar boterham in tweeën hebt gesneden, dan is de kans groot dat er een drama queen in de dop in huis […]
De politie zoekt vandaag opnieuw naar de twee ontvoerde kinderen, Jeffrey (10) en Emma (8) uit Beerta, die al vier dagen spoorloos zijn nadat hun vader Klaas Bijl ze meenam. De zorgen over hun welzijn nemen met de dag toe nu er steeds meer details boven water komen.