Kerstdiner-misser: ‘Het werd almaar later, maar er verscheen niks op tafel’

22.12.2023 17:36
kerstmarkten Europa Beeld: Shutterstock

Op het laatste moment nog naar de supermarkt moeten of met honger bij je schoonouder wachten op eten. Er kan wat mis gaan bij zo’n kerstdiner.

Nikki (31), moeder van Juna (5) en Dot (3):

“Een paar jaar achter elkaar hadden we een kerstbrunch gehad bij mij schoonouders, dus toen we weer werden gevraagd te komen eten, om één uur, namen mijn man, zwager, schoonzus en ik aan dat het wederom om een brunch zou gaan. We hadden alle vier expres niet ontbeten of geluncht.

“Het werd almaar later en later, maar op wat knabbeltjes en kerstkransjes na verscheen er niks op tafel”

Het werd almaar later en later, maar op wat knabbeltjes en kerstkransjes na verscheen er niks op tafel. Zo rond een uur of vier, toen mijn schoonmoeder de keuken in dook, realiseerden we ons dat waarschijnlijk dit jaar de uitnodiging voor het kerstdiner gold. We barstten van de honger. Pas toen ’s avonds de eerste gang werd geserveerd, biechtten we op dat dit ons ontbijt was.”

Lees ook – ‘Ik geef het toe: ik sla financieel door als het om december gaat’ >

Kerst bij Ronald

Renée (34), moeder van Sanne (6) en Max (5):

“Mijn man en ik werken allebei in de zorg. Vorig jaar hadden we het idioot druk gehad en zulke lange dagen gemaakt, dat we pas de dag voor kerst om vijf uur in de middag boodschappen konden doen.

Maar toen we de plaatselijke supermarkt binnenstapten, leken alle schappen leeggeroofd. Ik kon niets feestelijks voor het ontbijt meer vinden, noch iets waarmee we konden gourmetten, anders dan een paar verdorde tomaten en kilo’s speklappen. Ik grabbelde een macaronipakket bij elkaar, een pak sap en twee rollen beschuiten.

“De kinderen vonden het een tópkerst”

De volgende dag zaten we dus niet aan de traditionele gourmet, maar bij de McDonald’s en tweede kerstdag aten we saaie macaroni met blokjes ham. De kinderen vonden het een tópkerst.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.