Logeerpartijtjes: ‘Ze stonden om zeven uur ’s ochtends bij de McDonald’s voor de deur’

17.10.2022 06:08
dilemma alimentatie voetbalkamp zoon Beeld: Shutterstock

Bij het organiseren van dat leuke logeerpartijtje voor je prepuber had je vast niet verwacht dat je om zeven uur ’s ochtends wakker gebeld zou worden door de plaatselijke McDonald’s.

Muriël (38), moeder van Julian (12):

“Om zeven uur ’s ochtends werd ik wakker gebeld door de schoonmaker van de plaatselijke McDonald’s: had ik een zoon die Julian heette? Dan stond die met zeven jongens van een jaar of tien voor de deur van de nog gesloten fastfoodketen. Ze wilden een hamburger. Misschien niet helemaal de bedoeling?

Op de stoep

Oeps. Ik lag lekker te slapen, in de veronderstelling dat Julian en zijn vriendjes beneden zaten te gamen. De avond ervoor had Julian zijn elfde verjaardag middels een slaapfeestje gevierd. Blijkbaar waren de heren al vroeg wakker geworden en hadden ze besloten op straat te gaan voetballen.

“Bel nu je ouders, anders schakel ik de politie in!”

Later hoorde ik dat ze eerst al door een buurman waren weggestuurd, omdat ze zoveel kabaal maakten. Daarop besloten ze naar de fastfoodketen te gaan, maar ook dat werd hen dus niet in dank afgenomen. De schoonmaker had tegen Julian gezegd: ‘Bel nu je ouders en geef mij ze aan de lijn, anders schakel ik de politie in!’ Ik heb hem maar gauw gerustgesteld en het stel terug naar huis laten komen.”

Lees ook – ‘Mijn beste vriendin verklaart me voor gek dat ik de kinderen niet uit logeren breng’ >

Lekker vroeg

Anne (43), moeder van Fien (11) en Bo (9):

“Met een: ‘Ze is altijd wel aan de vroege kant wakker, zo rond zes uur’, kreeg ik een slaapzak en een knuffel in mijn handen gedrukt. De moeder van de logé ging er snel vandoor. Ik flipte bijna, omdat mijn eigen meiden tegenwoordig in het weekend best lekker doorslapen tot een uur of half negen. Uit voorzorg besloot ik dat derde wijntje maar te laten staan. Zucht.”

Dit artikel staat in Kek Mama 09-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)