Joshua Nolet en Caroline: ‘Eerst vluchtten we bij elkaar, nu komen we thuis bij elkaar’

21.06.2024 12:47
Beeld: Kee & Kee

Van sex, drugs en rock-‘n-roll naar luiers, slapeloze nachten en om zes uur aan tafel. Sinds Joshua Nolet zijn geluk niet meer afdwingt en structuur omarmt, is hij gelukkiger dan ooit. Zeker nu zijn grote liefde Caroline weer in verwachting is.

Het begon allemaal zo casual, zes jaar geleden.

Caroline: “We leerden elkaar kennen via een mutual friend. Dat vriendinnetje van mij had met Josh gedatet en zei: ‘Volgens mij past ie veel beter bij jou, want jij bent ook zo’n freewheeler.’ Josh en ik gingen een beetje bij elkaar gluren op Instagram en toen heb ik hem, geloof ik, een berichtje gestuurd. Of nee, ik heb je gewoon een berichtje gestuurd, haha. En toen gingen we chatten, al klinkt dat nu wel heel simpel.”

Joshua: “Nou ja, zo ontstaan zoveel relaties tegenwoordig toch? Al was dat niet wat we zochten. We gingen voor plezier, avontuur. We lieten elkaar heel vrij, verwachtten niets van de ander. Het eerste halfjaar hadden we zelfs elkaars nummer niet. Dat hield het een beetje spannend. Ca had een heel mooi
doosje thuis staan, onze Caja Mágica. De ene keer stopte Ca daar iets in, de andere keer ik. Het kon van alles zijn, een opdracht als ‘we gaan vannacht naaktzwemmen in zee’, een gedichtje of some fun stuff. Het was een avontuurlijk doosje. Stond je ervoor open, dan keek je erin en dan moest je het ook doen.”

C: “Zo zagen onze dates eruit en zonder telefoonnummer bleef het een soort mysterie. We konden elkaar niet bellen, appen of constant met elkaar bezig zijn, waardoor het spannend bleef. Tot op een gegeven moment een van ons twee tóch z’n telefoonnummer in het doosje had gestopt. Nu hebben allebei een tattoo van Caja. Zo noem je me ook nog steeds.”

J: “En dat terwijl ik toen dacht dat we een houdbaarheidsdatum hadden, zoals bij alle relaties die ik hiervoor had. Ik voelde me altijd snel verstikt, maar dat gevoel kwam bij Ca maar niet. Ik vond haar alleen maar leuker worden. Dan moet je eerlijk zijn, tegen jezelf en elkaar.

Joshua: “Ik voelde me altijd snel verstikt, maar dat gevoel kwam bij Ca maar niet”

Ik zag dat ze moeite had om zich echt te laten zien. Ze deed zichzelf wat stoerder voor dan ze was, waarschijnlijk ook om zichzelf te beschermen. Iedereen heeft z’n act die hij inzet als het even spannend is… maar ik zag gewoon wanneer ik niet de echte Ca voor me had. De vrouw op wie ik helemaal verliefd was geworden. We waren op Woodstock toen ik riep: ‘Je mag jezelf zijn.’”

C: “Ik zie je nog voor me staan. Je keek zo door me heen. We hadden elkaar door, zagen onszelf in de ander. Jij zag ook waar ik in vluchtte. Als iemand dat in je herkent, is dat een stukje thuiskomen. Iets wat ik nooit eerder bij iemand had gevoeld.”

Caroline: “Ik zie je nog voor me staan; je keek zo door me heen”

J:You can’t bullshit a bullshitter. We begrijpen elkaar, omdat we juist zoveel van onszelf herkennen. Daardoor werkt het tussen ons. Eerst vluchtten we bij elkaar, nu komen we thuis bij elkaar. Dat het zo lang casual is gebleven had niet alleen met bindingsangst te maken, maar ook met dat er al een zoontje was. Ik wilde niet zomaar in het leven van Sam komen en er dan achter komen dat dit het toch niet was. Toen
ik koos voor Ca, koos ik ook voor Sam.”

C: “Sam was nog heel klein, pas twee jaar. We wilden dat stukje wel echt goed doen, niet dat je zomaar een rol op je zou nemen. We kónden het ook niet gescheiden houden, want Sam sliep gewoon nog bij mij op kamer.”

Beeld: Kee & Kee

J: “Tijdens de lockdown werden we een gezin. We gingen toen samenwonen, waardoor we écht op ons drietjes werden gegooid. Er was niets anders: geen afleiding, geen prikkels van buitenaf. Ik vond dat heerlijk. Helemaal omdat ik de winter ervoor vrij depressief was. Iedere winter trok ik me terug, in welke relatie ik ook zat. Ik dacht dan: dit ga ik alleen doen, ik wil hier de ander niet mee vermoeien of vond het gewoon niet fijn om bij iemand te zijn als ik me zo voelde. Door Ca werd ik verrast: ik mocht er ook zijn in al mijn darkness. Ik hoefde niets op te houden, voelde geen druk. Dat was zo fijn.”

Joshua: “Door Ca werd ik verrast, ik mocht er zijn in al mijn darkness”

C: “Als Josh zegt dat hij zich zo voelde neem ik dat aan, maar ik heb het zelf niet zo ervaren. Ik zie het als een stukje karakter en ben me er helemaal niet zo van bewust geweest. Bij ons mag alles er zijn, iedere emotie… negatieve ook. We geven elkaar alle ruimte. Dat is onze dynamiek en ook onze kracht. Dus ik ging me in die tijd ook niet geforceerd extra met hem bezighouden, of hem oppeppen of zo.

In die zin ben ik ook wel een solist. Ik vind het helemaal niet erg als Josh in zijn eigen wereld zit. Het zou me maar verstikken als we constant met elkaar bezig zouden zijn. Alles komt ook in golven: soms is de energie hoog, soms is die laag en moet je elkaar weer even opzoeken.”

Lees ook – Joshua Nolet en Caroline weer in verwachting: ‘Dit wilden we zo graag, nog een kindje erbij‘ >

J: “Het helpt dat we elkaar eigenlijk nooit echt iets kwalijk nemen. Ik ben nooit boos of jaloers en probeer acties altijd los te zien van de persoon. Als je een leugentje vertelt, waarom doe je dat dan? Omdat je het spannend vindt of wat zit daarachter? Dat vind ik veel interessanter dan meteen in een slachtofferrol te kruipen. Ruzie gaan we allebei uit de weg. In vorige relaties probeerde de ander ruzie met mij te maken,
maar dat deed me niet zoveel.”

C: “Zo ging dat bij mij ook! Maar ik sla ruziemaken liever helemaal over.”

J: Eigenlijk beginnen we dat nu pas een beetje te leren. Het is ook een kunst om te ruziën op een goede manier. We kunnen wel doen alsof we een soort zenboeddha’s zijn, maar soms is het ook goed om te botsen.”

Meer lezen? Het hele interview met Joshua Nolet en zijn Caroline staat in de Kek Mama zomerspecial en ligt nu in de winkel!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.