jennie-lena

Zangeres en the Voice-finaliste Jennie Lena (38) wil best een nieuwe liefde in haar leven. Eentje die echt voor haar en Charlie (3) gaat.

Jennie zingt al haar hele leven, maar Nederland leerde haar pas echt kennen toen ze dit jaar de finale van The Voice of Holland haalde. Nu werkt ze in Los Angeles aan een album, gaat ze binnenkort naar New York voor een reeks concerten en dan is ze ook nog moeder van driejarige Charlie. “Mijn ex Mark en ik doen het echt samen als co-ouders. Toen ik zwanger werd nam ik me voor: wat er ook tussen haar vader en mij speelt, ik ga mijn kind daar nooit mee lastigvallen. Ik wil dat ze relaxed opgroeit en weet dat het goed zit tussen papa en mama.

 

'Alle shit wordt uitvergroot als je een kind hebt' 

Ik weet nog dat mijn ouders bijna gingen scheiden toen ik een jaar of tien was. Dat was zo onveilig, soms voel ik dat nog.” Jennie en Mark vinden het niet moeilijk goed contact te hebben. “Het was niet dat we elkaar iets hadden aangedaan, dat een van ons een jarenlange affaire had of zo, het was gewoon op. Hij was degene die de stekker eruit trok. Dat vond ik heavy. Zeker met zo’n jong kind – Charlie was anderhalf. Ik had het wel langer vol willen houden, terwijl ik eigenlijk ook wel wist dat het niet langer ging. Mark en ik waren uit elkaar gegroeid. Als je een kind krijgt, wordt alle shit uitvergroot. Waar we vroeger nog romantisch bij een glas wijn over het leven zaten te filosoferen, stonden we nu de boodschappenlijst aan elkaar door te blèren.”

 

Survivalmodus

Wereldschokkend vond ze het, een kind krijgen. Het overviel haar. “De eerste maanden na Charlies geboorte stond ik vooral in de survivalmodus.” Lachend: “Ik was zo kwaad op mijn vriendinnen, dacht: waarom hebben jullie me niks verteld? Die helse nachten! Het was zo heftig. De eerste drie weken wilde ik haar per se zelf voeden, maar dat lukte niet. Toen dacht ik: dan ga ik kolven en geef ik haar de melk in een flesje, maar met dat apparaat opzetten en schoonmaken was je al een halfuur verder en dan moest de melk nog komen. En Charlie was nog zo klein dat ze na elke vijf slokken in slaap viel. Ik was twee uur bezig met één voeding. En dan moest ze twee uur later alweer drinken. Ik was helemaal van het padje af op een gegeven moment. Raakte zo gestrest dat ik spontaan geen melk meer produceerde. En daar kreeg ik nog meer stress van. Dat ik echt dacht: aaaaaarrrrggg. Pas toen de man van het consultatiebureau zei dat borstvoeding wel leuk moest blijven, durfde ik het op te geven. Mijn vriend riep meteen: ‘Ik ga nu Nutrilon kopen.’ Ik was blij, jongen. Borstvoeding zal heel gezond zijn, dat geloof ik best, maar aan de andere kant: hoe gezond is het als de moeder helemaal kapot gaat?”

 

'Het mocht niet zo zijn'

Vorige week zag Jennie een foto die twee jaar geleden is gemaakt tijdens een uitje met de familie. Haar vader staat erop. En Mark. “Twee heel belangrijke mensen die uit mijn leven zijn verdwenen. Mijn vader is weggevallen door de dood, Mark en ik zijn uit elkaar. Wat kan er in zo’n korte tijd veel veranderen. Hij woont nu samen met zijn nieuwe vriendin. Hij is een top-ex, heel coöperatief en verantwoordelijk. Een lieve man, maar het mocht helaas niet zo zijn.”

 

Het hele interview lees je in Kek Mama 13.

Lees hier alle BN'er interviews.

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >