het roer om

Rianne Blijleven (35) verhuist met haar man en vier kinderen naar Italië om zich te storten op zendingswerk.

Avontuur

“Afgelopen week zat ik met mijn oudste dochter in de vensterbank van ons huis. We wonen vier hoog tegenover het Centraal Station in Amsterdam. Ik keek naar de hectiek in de stad en zei: ‘Het is best bijzonder dat we hier hebben gewoond’. Mijn dochter knikte en kruiste een hokje door op de aftelkalender. Volgende maand beginnen we aan een groot avontuur: als gezin verhuizen we naar de regio Trentino, in het noorden van Italië.”
 

Tussen de toeristen

Mijn man en ik hebben altijd graag gereisd. Toen we kinderen kregen, riep onze omgeving dat het wel afgelopen zou zijn met die reizen van ons. Mooi niet, dachten wij en we droomden van een bestaan waarbij we zouden wonen en werken in het buitenland. Nu deze Italiaanse kans er ligt, wordt die droom werkelijkheid. In Amsterdam hebben we een ruim huis, maar geen natuur, geen rust. ’s Ochtends op weg naar mijn fiets loop ik tussen de toeristen. Manen ze me aan de kant te gaan, moet ik zeggen: ‘Excuse me, I líve here.’ Amsterdam is prachtig, maar die eeuwige drukte zal ik het minst missen.”
 

Al dat moois

“In het noorden van Italië is het buitenleven populair. De regio trekt veel wandelaars en fietsers. Maar ook een grote groep mensen die een drang voelen naar de natuur en naar echtheid, vaak een zoektocht naar spiritualiteit. Reinier en ik gaan dan ook zendingswerk doen vanuit de stichting Jeugd Met Een Opdracht, de internationale zendingsorganisatie waar we al ruim tien jaar voor werken. Denk nou niet dat een zendeling als hoofddoel heeft om mensen een kerk binnen te trekken, dat beeld klopt helemaal niet. In Amsterdam verzetten we bijvoorbeeld veel werk in de rosse buurt waar we met de vrouwen in gesprek gaan tijdens een kop koffie. En we geven kunstlessen aan kinderen in de Bijlmer. Maar ook trainen we jonge christenen om in hun eigen omgeving een verschil in de wereld te kunnen maken.”
 

Lees ook
‘Ik zegde mijn baan op en koos daarmee voor mijn gezin’ >

 

Alles is bespreekbaar

“Al anderhalf jaar leven we toe naar de verhuizing. We hebben de kinderen Italië laten zien. Gevraagd hoe ze het zouden vinden daar te wonen. Kinderen zijn onbevangen. De belemmeringen die volwassenen zien, zien zij gelukkig niet. Ze zijn vooral benieuwd naar het huis en het stuk land eromheen. Die luxe konden we ze in Amsterdam natuurlijk niet bieden. School, nieuwe vriendjes maken, de taal leren… er staat hen veel te wachten. Als ouders maken we alles bespreekbaar; ‘Hé, het is oké als het niet meteen van een leien dakje gaat. Papa en mama vinden het soms ook spannend.’”
 

Lange keukentafel

“We moeten er een leven opbouwen en een gevoel van thuis creëren. Daarom zal het werk het eerste jaar nog op een laag pitje staan. Want het zou aardig hypocriet zijn om als zendeling de wereld een mooiere plek te willen maken als het in ons eigen huis een zooitje is. In Italië is het sociale gebeuren heel belangrijk. Daarom nemen we onze geliefde lange keukentafel mee. Ik kijk nu al uit naar werken en wonen in een andere omgeving. Met de kinderen meer in de natuur zijn, meer in het groen. En ik verheug me op lange avonden aan die meeverhuisde keukentafel, de stoelen hopelijk gevuld met nieuwe Italiaanse vriendjes, vriendinnetjes en schoolpleinouders.”
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

moeder-heerlijk-telefoon-kwijt

Op het moment dat de telefoon van blogger Emily Hollenbeck in het water viel, kreeg ze zowat een paniekaanval. Maar nu ze al vijf dagen zonder zit, vindt ze het eigenlijk wel lekker.

Op Scary Mommy vertelt ze waarom.

 

1. Ik sta niet meer constant 'aan'

Ik had geen idee hoeveel stress 'aan staan' veroorzaakt. Met mijn telefoon in de buurt was er altijd nog wel een mail die ik kon beantwoorden of iets wat ik kon googelen. Nu ik die opties niet meer hebt, voelt het als een soort pauze van m'n overbelaste brein.

 

2. Ik had het niet druk, ik was gewoon afgeleid

Door onnozele Facebookpagina's, bijvoorbeeld. Waar je maar doorheen kunt blijven scrollen.

 

3. Ik moet mensen bewust opzoeken

Met mijn telefoon appte ik nog weleens last minute naar vrienden: 'Hé, wij zijn nu hier, dus als je in de buurt bent...', maar nu moet ik bewust met iemand afspreken. En eigenlijk is dat heel fijn: ik weet precies waar ik aan toe ben.

 

Lees ook
Melinda Gates waarschuwt: 'Geef kinderen niet te snel een smartphone' >

 

4. Het werk wordt nog steeds gedaan

Want zo erg is het niet als je een collega niet dezelfde minuut nog terugmailt.

 

5. Het spel met mijn kinderen wordt niet onderbroken

Met mijn telefoon in de buurt voelde ik me gedwongen om een oneindige to-do-lijst af te vinken. Kunnen spelen met mijn kinderen zonder zo'n lijst in mijn hoofd, voelt bevrijdend. 

 

6. Het voelt als een vakantie

Want ik móet mijn werk nu wel 'uitschakelen' op bepaalde momenten. 

 

Ogen geopend

Hiermee wil Emily overigens niet zeggen dat ze nooit meer een mobiel aanschaft, die luxe heeft ze door haar werk niet, maar het heeft wél haar ogen geopend. 'Ik hoop dat ik mijn telefoon voortaan vaker links laat liggen en minder geestdodend doorspit.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
BN'er-moeders op Instagram

Van zwangerschapsverlof tot het huis schoonmaken: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen verkennen


Even offline


Om van te smelten

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lekker Mokkel van je moeder🐯 . . . #babygirl #beauty #daughter #love #babystyle #evesleep #Maliya

Een bericht gedeeld door Sharon Doorson 🦁 (@sharondoorson) op


Mooie foto

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

Een bericht gedeeld door Airen Mylene (@airenmylene) op

 

Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


Mama moet even lekker gek doen


En waarom ook niet...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

👌🏻 #waariswally

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Samen naar de nagels


Een schat vinden

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goedemorgen uit Maastricht op deze zonnige maandag! Het was lastig om gisteravond van huis te vertrekken. Ik moet altijd met een dikke koffer (never travel light) de auto in en 4 mooie mensen achterlaten om naar de set te gaan voor een paar dagen. Mijn jongste dochtertje zei: “Ik hoop dat ik een schat vind. Dan hebben we genoeg geld voor altijd zodat jij nooit meer moet gaan werken!” Even leek het een topoplossing, maar toen heb ik haar toch snel uitgelegd dat ik het óók gewoon heel erg leuk vind wat ik doe. Dat ik steeds nieuwe mensen ontmoet en dat ik zo blij word van acteren. En dat het heel bijzonder is als je mag en kunt doen wat je graag doet. Ze begreep het. En hoopt nu op een eigen manege met 30 paarden voor haar zus. Want, ook al zal dat veel werk zijn en best duur, Bloem zal er zeker heel erg blij van worden. #zoiets #blij #offers #itsallaboutthebalance

Een bericht gedeeld door Angela Schijf (@angelaschijfofficial) op

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >