vrouwen met geheimen
Beeld: Unsplash

Het is niet zo dat ze banken beroven of oude mannetjes oplichten, maar deze vrouwen lopen wel rond met een geheim voor hun man.

ANOEK (34) IS GETROUWD MET JOOST (32) EN MOEDER VAN BRITT (3) EN SOFIE (1).

"'Anoek wordt al dik van water.' Mijn man Joost kan dat zo stellig zeggen dat ik het bijna zelf geloof. Het is namelijk niet waar, alleen heeft hij daar geen benul van. Bovendien zou ik dan eerst eens water moeten drinken, in plaats van latte macchiato met suiker.

Vier jaar geleden, voor ik zwanger werd van Britt, was ik nog slank. Joost vond me prachtig. Ik was nog geen dag overtijd of ik wilde maar één ding: snaaien. Ik haalde de Haribo met zakken tegelijk in huis en verslond elke avond een Magnum Dark. Na negen maanden stond de teller op +28 kilo. Joost baalde behoorlijk van mijn walvislijf, zoals hij het noemde. 'Ach', zei ik, 'baby eruit, borstvoeding geven en de kilo's vliegen eraf.'
 

Zes scheppen suiker en hagelslag

Lang verhaal kort: na acht maanden borstvoeding liep ik nog steeds in zwangerschapsbroeken. Ik was halverwege een appelazijnkuur, toen ik weer zwanger werd. En ja hoor, ik sloop 's nachts mijn bed weer uit om het pak hagelslag aan mijn mond te zetten en nam zes scheppen suiker in de koffie. In negen maanden kwam ik zestien kilo aan.

Na de bevalling sloeg ik als een gek aan het lijnen. Joost was solidair en de kilo's vlogen eraf. Maar toen ik twaalf kilo was afgevallen en daarna wekenlang bleef steken, verloor ik mijn motivatie. Ik had er gewoon geen zin meer in.
 

Lees ook
Geheimen voor je kind >

 

Motivatie

Joost denkt dat ik nog steeds aan het lijnen ben. Hij is zelf absurd sportief en gedisciplineerd en heeft een hekel aan dikke vrouwen. Hij mist de Anoek die hij sexy vond. Vorige week kocht hij nog een skinny jeans voor me. Om me te motiveren. Ik kan er net met één onderbeen in.

Joost snapt er niets van dat ik niet afval. Wij eten koolhydraat- en vetarm. Ik kook pasta en aardappelen voor de meiden en neem zelf een salade en wat vis of kip. Wat hij niet weet is dat ik me overdag verlustig aan Oreo's, drop en witte boterhammen met chocopasta.

Het is een vicieuze cirkel: ik vind mijn lijf zo lelijk dat ik de onvrede weg eet. Ik ben er echt niet trots op dat ik mijn man voorlieg en dat ik het doorzettingsvermogen heb van een natte krant. Maar ik kan het gewoon niet langer opbrengen op komkommers te leven."
 

Dit verhaal is onderdeel van een interviewserie in een Kek Mama Liefdesboek.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van afkoelen in het zwembad tot popcorn smokkelen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen op tour


Handig, zo'n buik


Dat kan natuurlijk ook

 

Popcorn naar binnensmokkelen bij de filmhallen! #bioscoop #winnietbepooh #zohardgegierdvanhetlachensamen

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op


Lievelingssnurk


Lief

 

My heart is perfect because you are inside...

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Even afkoelen

 

Normally I don’t sit in food.

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


Dierenvriend


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Ouders groeien ook

 

Werken & moederschap, niet altijd een makkelijke combinatie. Ik krijg vaak de vraag of ik me schuldig voel naar Scottie toe. Of jawel, de opmerking: waarom zou je werken, je hebt het financieel toch niet nodig? Ten eerste: waarom worden deze vragen altijd gedropt bij werkende vrouwen en vrijwel niet bij werkende mannen? Ten tweede: werken hoeft toch niet uitsluitend met geld te maken te hebben? Er zijn mensen die gewoon heel blij worden van wat ze doen. Die hebben het óók emotioneel nodig. Ambitie zit al van jongs af aan in mij. Ik móet werken. Ik wíl ondernemen. En ook wil ik altijd op mijn eigen benen kunnen staan. Dat geeft mij rust en de vrijheid mijn leven in te richten hoe ik dat wil. En dat verdwijnt bij mij niet ineens met de komst van een kleintje, al zoek ik dan natuurlijk ook naar een nieuwe balans om het allemaal zo goed mogelijk invulling te geven. Omdat ik óók genoeg tijd met haar wil hebben. Dus nee, me schuldig voelen over hoe ik het aanpak doe ik niet. Geloof ik kan je op tig manieren een goede moeder zijn, of je nu fulltime werkt, fulltime moeder bent of alles ertussenin. We proberen allemaal datgene te doen waarvan we denken dat het het beste is voor onze kindjes. En ik hoop op deze manier een voorbeeld voor mijn dochter te kunnen zijn. Vanmorgen las ik een gedicht van Joyce Maynard wat dat gevoel mooi omschreef: It's not only children who grow. Parents do too. As much as we watch to see what our children do with their lives, they are watching us to see what we do with ours. I can't tell my children to reach for the sun. All I can do is reach for it, myself. ☀️ #dusdat #ennuqualitytime #moederschap #succesvolondernemen #HappyLife365

Een bericht gedeeld door Kelly Weekers (@kelly_weekers) op


Stoer

 

♡ - voor @palavershop fotografie @annamariejanssen

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Ze kijkt wel blij

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Actrice Liza Sips bevallen van dochter Charlize

Liza Sips is bevallen van een dochter. 'Welkom lief, klein meisje. Intens gelukkig en onbeschrijfelijk trots op onze Charlize Helena Manheim', schrijft de actrice bij de allereerste babyfoto op social media.

Liza en haar vriend Ralph hebben al een zoontje. Jonah werd in april 2016 geboren.

 

 

Lees ook
9x bevallingsfoto's waar je stil van wordt >

 

Zwangerschapstest

In januari maakte Liza bekend dat ze opnieuw zwanger was. Ze deelde een foto op Instagram en maakte ook nog een video van hét moment dat ze een zwangerschapstest deed.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >