vrouwen met geheimen
Beeld: Unsplash

Het is niet zo dat ze banken beroven of oude mannetjes oplichten, maar deze vrouwen lopen wel rond met een geheim voor hun man.

ANOEK (34) IS GETROUWD MET JOOST (32) EN MOEDER VAN BRITT (3) EN SOFIE (1).

"'Anoek wordt al dik van water.' Mijn man Joost kan dat zo stellig zeggen dat ik het bijna zelf geloof. Het is namelijk niet waar, alleen heeft hij daar geen benul van. Bovendien zou ik dan eerst eens water moeten drinken, in plaats van latte macchiato met suiker.

Vier jaar geleden, voor ik zwanger werd van Britt, was ik nog slank. Joost vond me prachtig. Ik was nog geen dag overtijd of ik wilde maar één ding: snaaien. Ik haalde de Haribo met zakken tegelijk in huis en verslond elke avond een Magnum Dark. Na negen maanden stond de teller op +28 kilo. Joost baalde behoorlijk van mijn walvislijf, zoals hij het noemde. 'Ach', zei ik, 'baby eruit, borstvoeding geven en de kilo's vliegen eraf.'
 

Zes scheppen suiker en hagelslag

Lang verhaal kort: na acht maanden borstvoeding liep ik nog steeds in zwangerschapsbroeken. Ik was halverwege een appelazijnkuur, toen ik weer zwanger werd. En ja hoor, ik sloop 's nachts mijn bed weer uit om het pak hagelslag aan mijn mond te zetten en nam zes scheppen suiker in de koffie. In negen maanden kwam ik zestien kilo aan.

Na de bevalling sloeg ik als een gek aan het lijnen. Joost was solidair en de kilo's vlogen eraf. Maar toen ik twaalf kilo was afgevallen en daarna wekenlang bleef steken, verloor ik mijn motivatie. Ik had er gewoon geen zin meer in.
 

Lees ook
Geheimen voor je kind >

 

Motivatie

Joost denkt dat ik nog steeds aan het lijnen ben. Hij is zelf absurd sportief en gedisciplineerd en heeft een hekel aan dikke vrouwen. Hij mist de Anoek die hij sexy vond. Vorige week kocht hij nog een skinny jeans voor me. Om me te motiveren. Ik kan er net met één onderbeen in.

Joost snapt er niets van dat ik niet afval. Wij eten koolhydraat- en vetarm. Ik kook pasta en aardappelen voor de meiden en neem zelf een salade en wat vis of kip. Wat hij niet weet is dat ik me overdag verlustig aan Oreo's, drop en witte boterhammen met chocopasta.

Het is een vicieuze cirkel: ik vind mijn lijf zo lelijk dat ik de onvrede weg eet. Ik ben er echt niet trots op dat ik mijn man voorlieg en dat ik het doorzettingsvermogen heb van een natte krant. Maar ik kan het gewoon niet langer opbrengen op komkommers te leven."
 

Dit verhaal is onderdeel van een interviewserie in een Kek Mama Liefdesboek.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van het Jeugdjournaal kijken tot ontbijt op bed: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Lekker bankhangen

 

Eindelijk, languit op de bank! #jeugdjournaal #bankhangen #mijnzoon❤️ @mees_kingston

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op

 

Zou die ook eieren leggen?

 

🤔

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op

 

De beste leraar

 

Kan best zwaar zijn, zo'n modellenleven

 

Setlife #modelforaday #SammyRose

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op

 

Alsof het niks is

 

Next level @lisaamil . #tweewaggies #alsoftniksis

Een bericht gedeeld door Tess Milne (@tessmilne_) op

 

Ontbijt op bed

 

Lees ook
Fotoserie: 8x Moederdag fails >

 

Kleine meisjes worden groot

 

So proud❤️ #vallenenopstaan #waarismijnbabygebleven #grotemeid💗

Een bericht gedeeld door Estavana Polman (@estavana) op

 

De beste selfie

 

Onze beste selfie EVER 🐻❤

Een bericht gedeeld door Liza Sips (@lizasips) op

 

Hallo dames...

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

geen slechte moeder
Beeld: Unsplash

Iedereen die kinderen heeft, vraagt zich wel eens af: ben ik wel een goede moeder? Blogger Chaunie Brusie is klaar met die twijfels. ‘Ik ben een moeder die haar best doet. En dat is genoeg.’

‘De druk die we onszelf als moeder opleggen, is enorm’, schrijft ze op Babble.
 

Hele lijst

‘Elke avond kan ik een lijstje maken van situaties waaruit blijkt dat ik geen goede moeder ben’, vertelt Chaunie. ‘Ik strijk niet, zet mijn kinderen voor de televisie in plaats van met ze te spelen en breng veel te veel tijd door op mijn telefoon. Des te meer ik stil sta bij alles waarin ik niet goed ben, des te slechter ik als moeder lijk te zijn.'
 

Lees ook:
'Schreeuw jij tegen je kind? Dan ben je heus geen slechte moeder' >

 

Teveel druk

Volgens Chaunie leggen moeders zichzelf een enorme druk op. Ze moeten een goede moeder zijn en een goed mens, omdat de maatschappij dat van ze verwacht. ‘Maar als je aan kinderen begint’, zegt ze, ‘vertelt niemand je hoe je met die druk moet omgaan. We krijgen allerlei praktische tips aangereikt, zoals speciale pyjama’s waardoor je kinderen beter zouden moeten slapen, maar op het mentale vlak staan we er alleen voor. Ons idee ‘Ik ben een slechte moeder omdat ik X, Y of Z doe’, staat snel gelijk aan ‘Ik ben een slecht persoon.’ En dat is een heel moeilijke cirkel om te doorbreken.’
 

‘We doen ons best’

Chaunie vindt dat je eerst genoeg van jezelf moet houden om je kinderen lief te kunnen hebben. En dat betekent dat je de ‘slechte-moeder-gedachten’ in de ban moet doen. ‘We zijn geen ‘slechte’ moeders als we de kinderen even snel in bed stoppen of ongeduldig worden’, zegt ze. ‘En zelfs niet, zoals mijn middelste kind waarschijnlijk nooit zal vergeten, als je hun verjaardag overslaat om zonder hen op reis te gaan naar Mexico. Wij moeders doen ons best. En dat is echt genoeg.'

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >