Hoogzwanger? Zo overleef je de bloedhitte

16.06.2022 12:07
Smeltend ijsje

Het wordt heet de komende dagen. Heel heet. Ben je zwanger en bezig aan je laatste loodjes. Hier wat tips om de hitte te trotseren.

Een zwanger lijf moet nét even meer moeite doen om de hitte van de zomerzon weer kwijt te raken. Als je in de zon zit kun je het zelfs benauwd krijgen of misselijk worden.

Genoeg drinken

De gouden tip ligt eigenlijk best voor de hand: veel drinken! Als zwangere is het al belangrijk dat je goed drinkt, maar wanneer de mussen dood van het dak vallen is het nog belangrijker. Ga voor thee of water in plaats van frisdranken en drink je drankjes niet te koud.

Schaduw

Sleep die parasol maar mee: probeer op het heetst van de dag (zo tussen 12.00 en 15.00 uur) uit de zon te blijven. Als je wel de zon in gaat, bescherm je dan goed door luchtige, lange kleding te dragen. En pas ook op voor het zwangerschapsmasker. Smeren dus!

Voetenbadje

Maak een lekker koud voetenbadje. Zet je stoel in de schaduw en poedelen maar! Nog meer verkoeling nodig? Een natte handdoek in je nek of op je voorhoofd doet wonderen. Of neem een duik in het zwembad! Niet alleen verkoelend, ook heel goed voor je lijf.

Niet te zout

Vermijd te zout eten. Dat lekkere patatje of die zak chips kun je dus misschien maar beter laten staan. Als je veel zout eet houdt je meer vocht vast en dat is nou juist niet de bedoeling. Probeer licht te eten, bijvoorbeeld door vaker iets kleins te eten.

Relax

Het allerbelangrijkste is: doe lekker rustig aan. Laat je partner en vrienden maar goed voor je zorgen en geniet van de laatste zwangerschapsweken. Slaap je ’s nachts slecht door de hitte? Doe overdag een lekker dutje!

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en
je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.