Single moeders over daten: ‘Ik botste in het feestgedruis tegen de juf van mijn dochter aan’

19.10.2022 17:06
daten single moeder Beeld: Unsplash

Wanneer je naaste familie niet begrijpt dat jij ook nog steeds een leven hebt na de scheiding, of je soms buiten de lijntjes kleurt, kun je maar beter genieten van je hard verdiende vrijheid.

Lily (33), moeder van Maeve (5) en Boyd (4):

“Heel soms kleur ik buiten de lijntjes. Shoot me. Mijn ex en ik hebben co-ouderschap en nu ik de helft van de tijd mijn kinderen mis, kan ik er maar beter het beste van maken. Ik was op een festival en ja, ik had iets meer op dan alleen een biertje. Met een bende vrienden genoot ik van de vrijheid, muziek, de zon, de liefde.

Enigszins onder invloed zoende ik met een lieve vriend. En botste in het feestgedruis hard tegen de juf van mijn dochter aan. Zij – ook net gescheiden – verkeerde overduidelijk op dezelfde wolk.

Geschrokken maar begripvol knepen we elkaar in de arm en vervolgden onze wegen. Onze verstandhouding was de rest van het jaar optimaal. Wat zeg ik: ze is mijn lievelingsjuf.”

Lees ook – Co-ouderschap: ‘Als de kinderen bij hun vader zijn, leid ik een wild leven’ >

Wéér een ander

Annette (39), moeder van Nils (10) en Fynn (8):

“‘Waarom zijn we niet bij tante Fiona deze kerst?’ vroeg mijn oudste zoon me op de piste. Omdat we aan het skiën zijn, loog ik. Feit was dat we die trip hoe dan ook wel hadden gemaakt, maar liever buiten de kerstdagen. De man van mijn zus kon alleen niet omgaan met mijn partner, de vierde sinds mijn scheiding. Zijn kinderen begrepen niet dat tante An ‘wéér een andere man had’, oordeelde hij.

“Als oom Lars straks gescheiden is, mag ie meenemen wie hij wil hoor”

Dergelijke opvattingen zijn mijn kinderen gelukkig vreemd. En wie zij later meenemen naar de kerstdis mag gerust elk jaar verschillen. ‘Als oom Lars straks gescheiden is, mag ie meenemen wie hij wil hoor’, suste Nils. Ik kon wel lachen om zijn opmerkzaamheid, en bovenal zijn vrije geest.”

Dit artikel staat in Kek Mama 09-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.