Geduld verloren: “Mama schopt me!’ gilde hij’

18.04.2023 13:01
geduld verloren moeder boos op baby Beeld: Getty Images

Geduld is een schone zaak en alles is een fase. Toch is het met kinderen soms heel moeilijk om altijd maar zen te blijven.

Ronja (35) is gescheiden en heeft een co-ouderschap over Anouk (8) en Benja (5).

“Benja was altijd al een gifkikker, maar de scheiding ging hem niet in de koude kleren zitten. We woonden net in ons nieuwe huis, toen hij steeds vaker driftbuien kreeg. Gaat wel over, hield ik mezelf voor, gewoon blijven ademen. Makkelijker gezegd dan gedaan, als je net in scheiding ligt. Hoe gestrester ik werd, hoe meer zijn buien toenamen.

Lees ook – Waar moet je aan denken als je kinderen hebt en gaat scheiden? >

Uitrazen

Meestal liet ik hem maar uitrazen, maar deze keer lag hij op de grond in de woonkamer toen ik op mijn sokken langsliep en hij me in zijn ongecontroleerde woede pijnlijk tegen mijn scheen schopte. ‘Is het nou klaar?’ gilde ik, en zonder erbij na te denken gaf ik hem een tikje met mijn tenen, tegen zijn ribben. Daarop zette Benja het op een nog luider krijsen. ‘Je schopt me!’ gilde hij. ‘Mama schopt me!’

Mijn moeder schopte me

Het was echt heel zacht, meer een kleine por, maar ik schrok me wezenloos. Als dit al een onbezonnen reflex was, wat kon er dan gebeuren als ik een keer écht kwaad zou worden? Huilend zakte ik naast hem op de grond. ‘Mama schopte niet, maar snap je dat ik het soms ook niet meer weet als je zo boos doet? En ik schrok, je deed me pijn’, zei ik. Daarop viel hij snikkend in mijn armen.

“Het was echt heel zacht, meer een kleine por, maar ik schrok me wezenloos”

Sindsdien roept Benja tegen wie het maar wil horen dat zijn moeder hem in zijn ribben heeft geschopt. Gênant is een understatement. Dus heb ik voor de zekerheid de juf en een paar bevriende moeders ingeseind over mijn actie. Ik wil niet dat iemand bij voorbaat in elkaar duikt als ik nog een keer mijn geduld verlies.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.