Als je de vieze was in de droger doet of tandpasta op je gezicht smeert, betekent dat niet dat je langzaam gek aan het worden bent. Het betekent dat je honderdduizend ballen tegelijk in de lucht houdt. Mag het dan alsjeblieft een keertje misgaan, ja?
Lees verder onder de advertentie
Of je nu met slaaptekort worstelt, op automatische piloot rijdt, of simpelweg te veel tegelijk probeert te doen—het leven vraagt soms meer dan je kunt geven. Maar juist in die chaotische situaties ontstaan vaak de grappigste verhalen. Want perfectie? Dat laten we lekker aan anderen over.
De schijtslijn over
Tara: “Je kent het wel, ochtendpaniek: last-minute vlekken, snel schone outfits, waar zijn de sleutels? Ik moest in die tijd ook nog ’s ochtends genoeg melk produceren om mee te geven, wat ook niet altijd meeviel. Nou, kind in de wagen, klaar om te gaan en toen hoorde ik dat bekende pruttelende geluid: er werd gekakt. Ik kreeg kortsluiting in mijn hoofd. Ik was al zó laat dat ik gewoon ben gaan lopen en bij de opvang heb gezegd: ‘Huh? Heeft ze nou gepoept? O, dat moet dan onderweg zijn gebeurd, ik heb haar nét nog verschoond.’ Niet netjes, maar soms vormt die ene poepluier de scheidslijn tussen doorgaan en doordraaien.”
Lees verder onder de advertentie
Wat bazel je nou?
Maud: “In drukke tijden zoals de start van het schooljaar, die bij ons ook nog eens samenvalt met twee kinderverjaardagen, lig ik ’s avonds in bed vaak wakker met heel veel lijstjes in mijn hoofd. Als ik dan eindelijk in slaap val, praat ik regelmatig in mijn slaap tegen mijn vriend. Gebrabbel over traktaties, luiers kopen of oppas regelen is hij wel gewend, maar een tijdje terug riep ik hardop midden in de nacht: ‘Zijn de tassen voor de zwemles al ingepakt?’ Mijn vriend antwoordde toen heel droog: ‘Ze zijn één en twee. Beetje te jong nog voor zwemles, denk je niet?’ Een moederhoofd stopt gewoon nooit.”
Celine: “Door slapeloze nachten van onze baby (11 maanden en is gerust nog 3 keer per nacht wakker) heb ik het regelmatig niet meer helemaal op een rijtje. Zo stopte ik de vieze was zo hup uit de wasmand in de droger. Op de automatische piloot stelde ik het programma van de droger in. Pas toen het apparaat klaar was en ik de was eruit ging halen dacht ik: waarom heeft het programma niet gedraaid en wat ruikt dit muf? Ik wist niet of ik moest huilen of lachen om mezelf. Ik koos maar voor het laatste.”
Lees verder onder de advertentie
Trommeltrammelant
Cornelieke: “Mijn vriend was ziek, waardoor ik last-minute de kinderen naar school moest brengen op een dag dat ik dat normaal niet doe. Gehaast smeerde ik de boterhammen van mijn twee dochters. Ik mikte ze in het trommeltje, propte de trommels in hun rugzak en snelde de deur uit. Waar ik alleen niet op had gelet: mijn ene dochter is al twee jaar vegetariër. Je raadt het al: de vegetariër had de boterhammen met vleeswaren gekregen en de vleeseter had de vega-worst in haar trommel. Slim als ze zijn, hebben mijn dochters zelf op het schoolplein de boterhammen omgewisseld. Thuis kreeg ik natuurlijk de wind van voren, vooral van mijn dochter die vegetariër is en zeer geshockeerd was dat ik niet goed had opgelet.”
Lees verder onder de advertentie
Schrijf je in voor de Kek nieuwsbrief
Meer Kek Mama in je inbox, speciale (win)acties, kortingen en exclusieve interviews. Die wil je niet missen!
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.