Editorial Sara: ‘Dat moesten we maar eens vaker doen: één-op-één tijd’

13.05.2019 18:37
Sara van Gorp

Sara van Gorp is moeder van zoons Ko (9) en Toon (4) en hoofdredacteur van Kek Mama.

Ko was net twee toen we een half jaar in Californië woonden. Er was non-stop tijd om met hem alleen rond te darren aan de oceaan, door San Diego/Las Vegas/Los Angeles te dwalen en de woestijn te ontdekken. Pas jaren later werd Toon geboren. En begon het genieten van twee kroelende broertjes. Maar ook begon het verdelen van aandacht. En van nauwelijks één-op-één tijd. Helemaal nu Ko en Toon de helft van de tijd bij mij zijn, is het een zeldzaamheid dat ze niet samen zijn.
 

Lees ook
Editorial Sara: ‘Zo’n eerste schooltijd, het hakt erin. In elk geval bij mij’ >

 

Eén-op-één tijd

Maar laatst was Toon een nachtje uit logeren bij z’n vriendje Oscar. Terwijl er in de logeer-app steeds foto’s en filmpjes binnenkwamen van twee uitzinnig blije guppen, wisten Ko en ik van gekkigheid amper wat we nou eens zouden doen. Het werd een feestprogramma van bokshandschoenen kopen én op elkaar uittesten. Thuis samen chillen op de bank. Naar Tuschinski, de mooiste bioscoop van Amsterdam. Rondzwerven door de stad met chocola en gekke kunstwerken. Voor het eerst yahtzeeën. En de volgende ochtend ontbijten in een hotel (zonder er te slapen, echt een aanrader). Met en passant wat fijne gesprekjes over school, vrienden en het leven.

Dat moesten we maar eens vaker doen. En als Toon straks hetzelfde zwemregime heeft als Ko vroeger, dan gaat dat lukken. Bij zo’n turbocursus wordt er namelijk twee uur lang gezwommen. Vroeger werkte ik dan m’n mail weg in het zwembadcafé of deed ik de weekboodschappen in de supermarkt verderop. Maar nu wordt het yahtzee en kletsen met Ko. Nou nog een sportcluppie voor Ko vinden. Dan kan Toon ook eens zonder onderbreking z’n eindeloze fantasieverhalen kwijt en bouwen we à deux duplo alsof er geen morgen is.
 

In Kek Mama 04-2019 lees je de zwemlesverhalen van andere moeders: van pure horror (honderden uren én euro’s tot diploma A) tot relaxed op de laptop aan de badrand. Het nummer koop je hier.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >