Droombevalling in duigen: ‘Dat hele bad kon me gestolen worden’

10.10.2023 05:09
droombevalling in duigen bad Beeld: Getty Images

In een lavendelbad bevallen, het lijstje voor de bevaltas klaar: je had het allemaal zo mooi uitgedacht. Maar de werkelijkheid bleek iets eh… weerbarstiger.

Tara (29): “Ik zag het helemaal voor me: ik zou in een bevalbad in totale controle weeën wegpuffen. Ik had heel veel positieve verhalen over zo’n bad gelezen en ook de verloskundige kon geen nadelen opnoemen. Ze zei bovendien dat de kans op uitscheuren kleiner is, dat klonk me helemaal als muziek in de oren. En dus huurden we een bad, omdat er in het ziekenhuis in de buurt maar twee baden zijn en die zijn weleens tegelijkertijd bezet.

Ga weg met je water

Uiteindelijk is ons kind op de uitgerekende datum in noodtempo geboren. Het bevalbad lag achter in de auto klaar, maar het ziekenhuis hebben we nooit gehaald. Nadat de verloskundige was geweest omdat de weeën begonnen waren, kreeg ik een intense weeënstorm. Het zweet gutste over m’n rug, ik moest niet eens aan warm water denken, dat hele bad kon me gestolen worden.

“Het bevalbad lag achter in de auto klaar, maar het ziekenhuis hebben we nooit gehaald”

Mijn vriend Niels heeft de verloskundige een paar keer gebeld, maar ze kwam pas toen ik al volledige ontsluiting had. Ze zei: ‘We gaan niet meer naar het ziekenhuis, de baby komt eraan.’ Tien minuten persen later werd mijn dochter geboren. Dat bevalbad heeft de hele bevalling de auto niet verlaten.”

Lees ook – ‘Op de achterbank van onze auto beviel ik van onze zoon’ >

Maar geen koude voeten

Anita (27): “Ik beviel butt naked in geitenwollen sokken. Echt. Ik had mooie lange, warme sokken gekocht, die stonden op het lijstje met benodigheden voor in de bevaltas voor het ziekenhuis, omdat veel vrouwen koude voeten krijgen tijdens de bevalling. Maar het ziekenhuis heb ik nooit gehaald, het ging te snel.

“Het was dertig graden en mama beviel naakt in geitenwollen sokken”

In plaats van de sokken uit de bevaltas pakte mijn man van de stress zomaar iets uit de kast toen ik koude voeten kreeg. Ik was op dat moment ook even te druk met andere dingen om hem te wijzen op de net aangeschafte slobsokken. Het was die dag buiten dertig graden en mama beviel naakt in geitenwollen sokken. Super charmant.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.