‘Als kerstfreak kwam mijn droom uit om in december te trouwen’

22.12.2022 08:42
kerstfan Marjolein trouwen december Beeld: privé

Marjolein (38) trouwde geheel in kerstsfeer met Danny (43). Hij heeft een zoon, Thom (10), uit een eerdere relatie en samen hebben ze twee kinderen: Bjorn (4) en Daan (1,5).

“Kaarsen aan, met een deken op de bank kruipen en de regen op het raam horen tikken: ik ben gek op de donkere wintermaanden. Met kerst zijn wij traditiegetrouw de ene dag bij de ene familie en de dag erna bij de andere. Ook gaan we met ons gezin naar de kerk, is ons huis volop versierd en geniet ik van mijn zelfgebouwde kerstdorp.

Hij staat altijd op een tafel die Danny daar speciaal voor heeft gemaakt, maar dit jaar vreesde ik met een dreumes in huis voor een aardbeving in het dorp en heb ik ’m hogerop gebouwd, op het aanrecht. Ook de miniatuurversies van onszelf die we in Madurodam hebben laten maken kregen een plekje.

Lees ook – Winterse steden om deze kerstvakantie te bezoeken in Nederland >

Vol herinneringen

Van het optuigen van onze kerstboom geniet ik ieder jaar minstens zoveel. Hij hangt vol met herinneringen aan onze trouwdag. We zijn op 14 december getrouwd en alle gasten gaven ons een kersthanger cadeau: duiven, kerstballen, hartjes, maar ook ornamenten met onze initialen erop.

“Alle gasten gaven ons een kersthanger cadeau”

Ze doen me ieder jaar terugdenken aan die fantastische dag in 2017. Als kerstfreak kwam mijn droom uit om in december te trouwen. Ik droeg een prinsesachtige bruidsjurk en de feestlocatie had het pand helemaal in kerstsfeer gebracht, met kerstbomen, verlichting en zelfs sneeuwkanonnen.

kerstfan Marjolein trouwen december

Huwelijksreis

Om het sprookje compleet te maken gingen we een paar dagen later op huwelijksreis naar Lapland. Daar vroor het overdag twintig graden en stonden we tot onze heupen in de sneeuw – de kanonnen waren er niets bij. Naast de huskysledetocht was een bezoek aan Santa Claus Village, de residentie van de kerstman vlak bij de Noordpoolcirkel, natuurlijk iets wat we niet mochten missen. We gingen bij de beste man op schoot voor een foto en deden een kerstkaart op de post naar onze ouders. Ha, toeristischer kon het niet.

“De afgelopen jaren heb ik All I want for Christmas niet grijs, maar zwart gedraaid”

Ondertussen schalde Mariah Carey uit de speakers. Een paar weken eerder hadden familie en vrienden op mijn vrijgezellenfeest datzelfde nummer gezongen tijdens een lipdub (een videoclip van één enkele opname waarin een groep mensen een nummer playbackt, red.). Mijn nicht, die het feestje organiseerde, kende me maar al te goed: het kon alleen dát nummer zijn. De afgelopen jaren heb ik All I want for Christmas niet grijs, maar zwart gedraaid – en nog steeds verveelt het niet. Zodra ik de eerste tonen op de radio hoor, is het kerst in mijn hoofd.”

Dit artikel staat in Kek Mama 12-2022, verkrijgbaar in de winkel vanaf 29 november.

kerstfan Marjolein trouwen december kerstfan Marjolein trouwen december

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.