Winterse steden om deze kerstvakantie te bezoeken in Nederland

10.12.2022 06:50
Winterse steden Nederland kerstvakantie Beeld: Getty Images

Het begint veel op kerst te lijken, overal waar je gaat in deze winterse steden. Zeker een bezoekje waard, vindt Kidsproof.nl.

Inschepen maar

Wel vaart maken als je hier naartoe wil: het grootse en bekende WinterWelvaart in Groningen. De hele stad doet van 16 t/m 18 december mee aan dit magische festival waar je muziek, theater, cabaret, verhalen en andere bijzondere (kinder)activiteiten rondom de prachtigste schepen vindt.

winterwelvaart.nl

Magisch Maastricht

Magisch Maastricht doet haar naam eer aan. In december is heel Maastricht versierd met lichtjes, waardoor een wandeling door deze historische stad nóg mooier is. Het reuzenrad, de schaatsbaan en gezellige kraampjes op het Vrijthof maken de magie compleet.

bezoekmaastricht.nl/magisch-maastricht

Lees ook – 4x naar een kasteel in de kerstvakantie >

Hanzestad naar je hart

Noteer maar vast: rondje Zwolle deze winter. In de gezellige Hanzestad bezoek je tussen 17 december en 5 maart het IJsbeeldenfestival. Met ijssculpturen van wel zes meter hoog! Van 28 t/m 30 december mogen kinderen dagelijks knutselen, spelletjes spelen en zich verkleden als hun favoriete sprookjesfiguur tijdens het Sprookjesfestival. Ga je tussen 13 december en 24 januari, dan sluit je de dag af met de lichtbeeldenroute.

ijsbeelden.nl, zwolsetheaters.nl, lichtbeeldenroute.nl

Koninklijk

Prinsen en prinsessen opgelet! Have a Royal Winter in Den Haag is terug. Wandel met het gezin door de prachtig verlichte binnenstad en waai uit op het strand van Scheveningen. Wist je dat winterzwemmen helemaal hot is? Tijd voor een verfrissende duik.

denhaag.com

 

Lekker winters weekendje weg of alvast vooruit boeken voor het voorjaar? Kijk op kidsproofvakantie.nl voor de leukste kindvriendelijke vakantieadresjes in Nederland.