Tof uitje: hier mag je jouw eigen kerstboom zagen

05.12.2022 13:58
Zelf kerstboom kappen Beeld: Getty Images

Je eigen kerstboom zagen kan én mag op hele leuke plekken door het land. Kidsproof.nl verzamelde een handig overzicht.

1 eruit, 1 erin

Bij kwekerij Buitengoed geldt: 1 eruit, 1 erin. Voor elke gezaagde kerstboom planten zij een jong boompje terug. Daarom vind je er dit jaar weer de mooiste fijnsparren en Nordmannen. Ook voor het kerstwinkeltje en de vele kinderactiviteiten wil je naar deze kwekerij in Bunnik.

kerstbomentekoop.nl

Win-win

Stiekem dromen we er allemaal van: je eigen kerstboom zagen. Doe je dat in Nationaal Park De Hoge Veluwe, dan help je ook nog eens de natuur. De dennenbomen groeien hier namelijk in een bijzonder landschap dat dichtgroeit en verdwijnt als ze in het park blijven staan. Win-win dus!

hogeveluwe.nl

Lees ook – ‘Eind september begint het te kriebelen: dan denk ik al na over kerst’ >

Liever graven?

Dat mag natuurlijk ook. Met kruiwagen en schep ga je bij Landgoed Duivenvoorde in Voorschoten samen op zoek naar een mooie spar om uit te graven. Lekker duurzaam: na de feestdagen mag je de kerstboom met kluit weer terugbrengen. Wie weet vinden jullie dezelfde boom volgend jaar weer terug.

kasteelduivenvoorde.nl

Kappen in Kuinderbos

Misschien ken je ze vanuit de Tweede Kamer, of uit een van de vele huiskamers waar ze elk jaar staan: kerstbomen uit het Kuinderbos. Het leuke is: je mag jouw exemplaar zelf in het bos uitzoeken én kappen. Uiteraard wel samen met de boswachter, en op gezette tijden.

staatsbosbeheer.nl

 

Op kidsproof.nl vind je heel veel tips voor leuke binnen- en buitenuitjes. Begin maar vast met die leuke winterplannen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)