Hoewel ze zelf onder de tatoeages en piercings zit, laat Kimberly Zapata geen gaatjes in de oren van haar dochter schieten. ‘Niemand begrijpt dat ik bij dat standpunt blijf.’
Lees verder onder de advertentie
Kimberly liet haar eerste tattoo zetten op haar 18e verjaardag. ‘Ik koos gewoon een willekeurig plaatje uit, een zwart kruis met gele roos eromheen, en wist eigenlijk niet wat ik deed’, geeft ze toe.
Lees verder onder de advertentie
Er volgden nog heel wat andere tatoeages. ‘Inmiddels heb ik 14 piercings en meer tattoos dan ik kan tellen. Daarom begrijpen familie en en vrienden ook niet dat ik het vertik om gaatjes in de oren van m’n dochter te laten schieten.’
Ze krijgt de vraag regelmatig, maar blijft erbij: ‘De oren van mijn dochter worden niet doorboord. Alleen zij kan beslissen wat ze met haar lichaam wil doen en die beslissing komt naarmate ze ouder wordt. Ik heb daar als moeder niets over te zeggen. Het zijn háár oren.’ Kimberly vergelijkt het met haar eigen situatie: ‘Al mijn tattoos en piercings waren mijn eigen keuze. Heb ik domme keuzes gemaakt? Ja, maar dat waren mijn eigen stomme keuzes. Niet die van mijn moeder.’
Lees verder onder de advertentie
Zodra haar dochter echter aangeeft dat ze gaatjes in haar oren wil, zal ze niet moeilijk doen. ‘Natuurlijk ga ik dan met haar mee naar de dichtstbijzijnde winkel. Of ze nou 6, 8 of 10 jaar oud is. Maar ik zal haar nooit dwingen om oorbellen te nemen of dat voor haar beslissen.’
Nog meer persoonlijke verhalen lezen? Volg ons op Facebook en Instagram.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.