Dít vinden grootouders van de opvoeding van nu

17.03.2020 00:58
grootouders-opvoeding

Verschonen vaders in deze tijd wél vaker een luier? En lieten ouders hun baby sneller doorhuilen vroeger? Little Steps, het nieuwe merk flesvoeding van Nestlé, heeft onderzoek gedaan naar wat ouders van nu beweegt en in hoeverre zij in hun opvattingen verschillen van hun ouders.

En dat zorgt voor opvallende resultaten. 

 

Eten wat de pot schaft

Zo blijkt dat het vooral kan schuren als het gaat om eten. Want waar de ouders van nu hun kind graag tegemoetkomen met een aangepast menu, moest je als kind vroeger eten wat de pot schaft. Ook over het schermgebruik van tegenwoordig hebben de grootouders wat te zeggen: bijna 40 procent vindt dat kinderen te veel achter een schermpje zitten. Je kind laten huilen? 50 procent van de ouders deed dit vroeger, nu staat de teller op 60 procent.

 

Lees ook
Van magnetronmaaltijden tot je kind alleen laten: dit deden onze ouders vroeger gewoon >

 

Samen

84 procent van de oma’s geeft aan dat zij het overgrote deel van de opvoeding op zich nam. Vandaag de dag is dat wel anders, want we doen steeds meer samen: 44 procent van de ouders van nu geeft aan dat de opvoeding gelijk verdeeld is. Op het verschonen van de luier na, want dat doen – net zoals vroeger – moeders nog altijd vaker. 

 

Familie en vrienden

In vergelijking tot vroeger zien we verder dat bijna alle ouders van nu hun kind makkelijk meenemen naar sociale gelegenheden als lunches, borrels, etentjes, feestjes en verjaardagen. Beide ondervraagde groepen, zowel vroeger als nu, zien hun familie en vriendenkring als grootste informatiebron voor alle vragen die zij als kersverse ouders hebben.

Bron: Nestlé

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks onze best gelezen artikelen in je mailbox >