Win-win? ‘De meiden gaan op ponykamp, mama naar Ibiza’

26.06.2024 19:19
zomerblunders ouder dan zijn moeder Beeld: Unsplash

Single mom Cato, moeder van twee (10 en 9), droomt na jaren in de kidsclub te hebben gestaan van een vakantie voor zichzelf. Een ponykamp voor de meiden is dan win-win, toch?

“Vakantie met kinderen is geen vakantie. Klaar. Dat weet ik al een jaar of tien en toch lijk ik het in de periode tussen pakembeet september en juni weer te vergeten om ieder jaar toch weer teleurgesteld te zijn. Na een jaar hard werken voor Jan Lul (daarover later meer) ben ik toe aan een strandstoel (om in te liggen, niet alleen naar te kijken), een goed boek (om te lezen en niet alleen de achterflap) en een cocktailtje (of twee) zonder ‘mama, mama’, mama’ te horen bij iedere slok. In theorie kan dat natuurlijk best. In de praktijk is een week aan de Costa niet heel anders dan thuis. Vroeger gingen de luiers, flesjes en slapeloze nachten over de grens gewoon door, nu zijn het de discussies. Over het eten, over wat te doen over… ja wat niet eigenlijk. Doodmoe word ik ervan. 

Klaar mee

Nu wil het dat de meiden sinds jaar en dag al gek zijn op pony’s en nu dan eindelijk oud genoeg zijn om een week op ponykamp te gaan. Hartstikke leuk op een boerderij, waar je zelfs in een huifkar kan slapen – als ze dat zouden willen. Hun ogen straalden op de kijkdag, net als die van mij. Want het bracht me op de ultieme winwin-situatie: als de kinderen op ponykamp gaan, kan ik zelf de hort op. Naar Ibiza. Met vriendinnen. Zoals ik dat een leven, of nouja 11,5 jaar geleden, voor het laatst deed. Eindelijk weer naar de club zonder kids en zwetende animatietypes in bloedheet dierenpak. HEMELS.

Ik ben daar zó klaar mee dat ik helemaal niet op gezinsvakantie wil dit jaar. Van het idee alleen al krijg ik stress. Zeker nu ik weer alleen ben. Nadat de relatie met mijn ex op de klippen liep (niet de vader van de kinderen) en mijn contract niet werd verlengd… wil ik niets liever dan een week voor mezelf.

“Eindelijk weer naar de club zonder kids en zwetende animatietypes in bloedheet dierenpak. HEMELS!”

Lieve plakhandjes

Natuurlijk heb ik ook hele leuke herinneringen aan de vakanties met de meiden. Hun plakhandjes in die van mij, samen ijsjes eten in de branding en eindeloos UNO’en op het balkon. Ik zeg ook niet dat ik nooit meer samen op gezinsvakantie wil, natuurlijk wel. Alleen dit jaar moet ik er niet aan denken.

Voordat je me als een totaal ontaarde moeder ziet: natuurlijk laat ik ze niet helemaal aan hun lot over. Mijn moeder is het contactpersoon die dagen en kan zo ter plekke zijn. In geval van nood is het twee uurtjes vliegen. En ik bel ze natuurlijk iedere dag. Volgend jaar gaan we gewoon weer met het hele gezin op pad. Denk ik…”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.