‘Eens in het jaar ga ik in mijn eentje naar Ibiza om even geen mama te zijn’

09.09.2022 13:29
alleen op vakantie Ibiza Beeld: Unsplash

Natuurlijk houdt ze veel van haar man en kinderen, maar soms wil Martje even niet de ‘mama van’ zijn. En dat doet ze op Ibiza. Alleen.

Martje (28): “Barry en ik zijn elkaars jeugdliefdes en zijn bewust al jong aan kinderen begonnen. Dat wil echter niet zeggen dat ik mijn wilde haren kwijt ben. Eens in het jaar heb ik het nodig om even geen mama en ‘vrouw van’ te zijn. En dat doe ik op Ibiza. Alleen.

Ibiza

Al zes jaar logeer ik een lang weekend in hetzelfde boetiekhotel. Met de eigenaresse heb ik een goede klik, dus helemaal alleen ben ik niet. Op een van onze avonden drinken en kletsen we tot de zon opkomt. Ik kan altijd bij haar terecht. Overdag luier ik bij het zwembad of aan het strand. En de overige avonden ga ik alleen uit eten en soms ook stappen.

Een vrouw alleen aan een tafeltje in een hip restaurant levert altijd vreemde blikken op, maar ook de nodige aandacht. Vooral van de lokale mannen – en daar geniet ik met volle teugen van. Het is heerlijk om me begeerd te voelen door andere mannen, om lonkende blikken uit te wisselen en flirterige gesprekken te voeren. Nooit vertel ik dat ik getrouwd ben en ik vertel ook niets over mijn kinderen.

Lees ook – In je uppie op vakantie: deze moeders doen het >

Even alleen Martje zijn

Of ik mij schuldig voel dat ik daarover lieg? Nee, natuurlijk niet. Verder dan een flinke flirt ga ik niet. En Barry weet dat ik op Ibiza alleen Martje ben en mijn leven in Nederland echt even achter mij laat. Hij vertrouwt mij volledig en weet dat hij niet jaloers hoeft te zijn. In dat weekend laat ik dan ook niets van mij horen. Ik bel of app nooit. En dat weten ze thuis ook.

Na mijn Ibiza-weekend ben ik volledig opgeladen en waardeer ik meer dan ooit wat ik thuis heb zitten. Ik ben nog steeds tot over mijn oren op Barry en mijn gezin. En door zo’n weekend besef ik dat des te meer!”

Zelf ook even een weekendje weg? Boeken maar!

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.