Zonder zijn kinderen op vakantie? Not done, vinden jullie

22.01.2024 17:06
vakantie samengesteld gezin Beeld: Shutterstock

Noëlle biechtte op liever zonder haar bonuskinderen op vakantie te gaan. De zevenjarige tweeling van man Marco bekvecht namelijk wat af en daar wil moeders zeker op vakantie een break van.

Daar vinden jullie wat van;

Marisa: “Wees blij dat je een echte vent hebt die al zijn kinderen mee wil, zoals het ook hoort. Stel dat het jouw kind is dat niet mee mag in het samengestelde gezin? Wat denk je dat dat met een kind doet?”

Elise: “De twee jongens horen erbij. Daar heb je voor gekozen. Als je je rust wil, ga eens een keer alleen met je man op vakantie.”

Arlette kan zich wel in Noëlle verplaatsen en stelt het volgende voor: “Misschien de vakantie in twee splitsen? Een deel met het gezin inclusief de tweeling en een deel zonder? De jongens gaan ook nog met hun moeder weg.”

David: “Je raakt een teer punt aan als +ouder in een relatie. Hoe je je best ook doet, er moet altijd geleefd worden op een dunne lijn. Het laatste wat je wil is dat je recht tegenover de ex-partner van je man komt te staan. Opkomen voor jezelf is vanaf het begin een must, want nu heb je duidelijk te weinig in de pap te brokkelen.”

Nanda stelt de volgende oplossing voor: “Vraag je man om met de tweeling een uitje te ondernemen, zodat jij met de jongste kan ontspannen op het strand. Zo sluit je niemand buiten en heeft iedereen een leuke dag.”

Céline: “Wij deden regelmatig en-en: dus met ons gezamenlijke kind een weekje weg door het jaar heen en in de schoolvakantie met zijn jongens erbij. Natuurlijk mag je ook weleens zonder ze gaan; zij gaan toch ook dubbel op vakantie met hun moeder? Twee keer een dure all inclusive vakantie lukt dan niet, maar twee keer een weekje kamperen is toch ook leuk?”

Yvonne: “Het zijn toch zijn kinderen? Dan mag hij er ook voor zorgen en op letten. Wees daar gewoon heel duidelijk in voor vertrek en als er toch gedonder is? Lekker negeren of hem erbij roepen.”

Frouke: “En dit is precies waarom een samengesteld gezin vaak niet werkt. Als het je eigen kinderen waren geweest, was er geen haar op je hoofd geweest die eraan dacht zonder ze op vakantie gegaan?”

Trudy: “Dan ga jij alleen buiten het seizoen met je eigen kind. Met z’n tweeën. Jij je rust, hij zijn tweeling. Iedereen blij.”

Christel: “Dan ga je niet twee weken op vakantie, maar losse dagen weg? Zo hoeft niemand op z’n tenen te lopen.”

Amanda denkt dat er meer aan de hand is en stelt een goed gesprek voor. “Zorg dat jullie in de opvoeding op één lijn komen, anders gaat het sowieso niet werken.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.