Anke Laterveer is schrijfster. Ze woont samen met Thomas en deelt met haar ex-man de zorg voor hun kinderen Jakob (9) en Hannah (8). In Kek Mama schrijft ze uitgesproken over wat ze meemaakt.
Lees verder onder de advertentie
Ik val maar meteen met de deur in huis: ik ben zo’n moeder geworden die geen klassenmoeder is, omdat ze helemaal de energie en het geduld niet heeft om van alles te regelen, maar die wel in de klassenapp constant met tips komt voor de moeders die dat wel zijn. Mensen die zonder morren hun kostbare tijd en enthousiasme stoppen in appjes als: ‘Voor de lief-en-leed-pot willen we jullie vragen allemaal twee euro mee te geven aan je kind’, ‘Als er niet meer ouders met een auto zich aanmelden, kan het uitje naar het museum niet doorgaan’ en ‘Heeft iemand de bidon van Merel gevonden?’
Lees verder onder de advertentie
Groepsapps
Nu moet gezegd dat ik, zoals de meeste mensen, extreem slecht tegen groepsapps kan. Ik geloof dat het bedenken en mogelijk maken van het sturen van berichtjes naar grote groepen mensen gedaan is door een sadist met een ongelofelijke hekel aan ouders van jonge kinderen. Iemand die altijd met veel liefde ballen die in zijn tuin landden lekstak, maar die nu een snellere en efficiëntere manier zag om meer mensen tegelijk te tergen.
Lees verder onder de advertentie
Zodra er een ‘Even een berichtje van de oudercommissie!’-appje verschijnt in de daarbij behorende groep overweeg ik standaard om een schep te pakken, naar de tuin te lopen, een gat te graven tot aan grondwaterniveau en mijn telefoon erin te werpen, of per direct de groepsapp te verlaten. Dat doe ik niet, want het laatste is aanmerkelijk minder sociaal geaccepteerd dan het eerste, en ik heb geen schep.
Wat ik wel doe? Meteen op mute klikken. Maar ook daar heeft de Sadist van het Internet a.k.a. de Bedenker van de Groepsapp aan gedacht. Want hoewel je geen pop-ups meer krijgt van berichtjes, krijg je wel de hele tijd zo’n tergend rood bolletje met een 1 (of, in het geval van een groepsapp: 253); het aantal gemiste berichten. En als ik ergens nóg slechter tegen kan dan tegen die berichten, dan is het wel zien dat ze er zijn, maar ze niet lezen.
Lees verder onder de advertentie
Dus lees ik ze en probeer ik ze te negeren. Wat steevast niet lukt. Want is het niet veel handiger om even een tikkie te sturen zodat mensen geld over kunnen maken in plaats van aan hun kind mee te geven naar school? Wie heeft er überhaupt ooit nog contant geld in huis? En als we niet met auto’s gaan maar met de bus, dan kan het uitje misschien doorgaan. En die bidon? Als-ie gevonden is, ligt hij bij de gevonden voorwerpen. Zo niet, dan niet. Laat het los, het is je kat niet.
Dus pak ik mijn telefoon en typ ik zuchtend mijn tips. Wetend dat er maar één ding irritanter is dan groepsapps: een betweter.
Sommige kinderen trekken vanaf dag één naar dieren toe alsof ze een magneet in hun kleine knuistje hebben. Ze aaien élke hond die ze tegenkomen, stoppen slakken in hun jaszakken (want hij had het koud) en houden fanatiek bij welke eenden er in de sloot wonen.
Een hysterische baby? Stress? Geen paniek, pak je innerlijke yogi erbij! Een video van een vader die zijn kleintje weet te kalmeren met het OM-geluid gaat viral en heeft inmiddels al miljoenen views verzameld.
Heeft een groot leeftijdsverschil invloed op je relatie? Leeftijd is maar een getal, zeggen ze. Maar als je moeder je aankeek alsof je gek was toen je een oudere date meenam naar het kerstdiner, dan weet je: het speelt tóch een rol. En niet alleen in de ogen van de buitenwereld, maar soms ook als […]
Liselot en haar gezin waren net verhuisd en wilden een goede beurt maken bij de nieuwe buren. Ze vroegen hen te komen barbecueën. Dat pakte alleen niet uit zoals gehoopt.
Verena heeft drie kinderen en een druk gezin, maar ook een diep verlangen naar af en toe een momentje voor zichzelf. Haar vriendin Lisa denkt hier anders over. Ze besloot haar drie kinderen mee te nemen naar het feestje dat eigenlijk alleen voor volwassenen bedoeld was.