‘De buurman vond het een lollig idee om ons te ‘verrassen’ als kerstman. Ladderzat’

24.12.2023 05:07
kerstman dronken buurman Beeld: Getty Images

December één groot feest? Zeker, al slaan we sommige evenementen met liefde even over.

Maaike (38): “Hebben jullie weleens een dronken kerstman meegemaakt? Nou, wij dus wel. De buurman vond het wel een lollig idee om ons te ‘verrassen’ met een bezoekje van de kerstman. Op kerstavond. Ladderzat. De kinderen, Noa (5) en Chantal (3), herkenden hem overigens meteen. Aan zijn schoenen nota bene!

Ho ho ho maar

Hij heeft wel een uur met zijn vriendin, die ‘elfje’ speelde, zitten wauwelen en borrelen, terwijl de kinderen inmiddels doodmoe werden van al het gelach en geklets. We kregen hen amper de deur uitgewerkt. Ik vond dat ook nog bezwaarlijk, want die arme knul had wel zijn best gedaan met zijn vermomming. Het was zo lief bedoeld. Maar toen hij het jaar erop vroeg hij of hij weer zou komen, hebben we vriendelijk bedankt en gezegd dat we familiebezoek zouden krijgen.”

Lees ook – ‘Dat bordje verboden toegang had ik niet moeten negeren’ >

Zei ik iets verkeerds?

Ellen (37): “Clubgenootje Marjolijn geeft altijd de leukste borrels in december, altijd ergens tussen sinterklaas en kerst – gewoon, voor wie zin heeft om aan te schuiven. Een paar jaar geleden vond ik het echter enorm saai, iedereen leek wel zwanger. Niemand gezellig aan de borrel, niemand hard lachen of spannende verhalen. Saai, saai, saai.

Ik had al twee kinderen (2 en 4) en bleef gewoon lekker in mijn eentje doordrinken, en zei tegen de vrouw met wie ik aan het kletsen was dat ik het zo’n stomme borrel vond met ‘al die saaie zwangere mokkels die aan de spa rood zitten’. Ze draaide zich subiet om, zonder iets te zeggen, en was weg. Ik begreep er niets van. Hoorde ik later van Marjolijn dat ze ook zwanger was…”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.