‘Dat bordje verboden toegang had ik niet moeten negeren’

10.12.2023 05:23
Beeld: Getty Images

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Elise (33) woont samen met Vincent (33) en is moeder van zoon Xavi (10):

“Vorig jaar ging ik in december met Xavi kerstballen kopen bij Intratuin. Het ­tuincentrum is rond kersttijd altijd prachtig versierd met lichtjes, bomen en decoratie. Het was er ook enorm druk, iedereen kwam op het laatst nog wat kerstinkopen doen of sfeer proeven.

Kleine boef

In het midden van de zaak stond een gedecoreerde cabine van een skilift. Niet werkend, puur voor de sier. Het zorgde voor een extra winters tintje. Er hing een bordje verboden toegang, maar het ding had zo’n aantrekkingskracht op Xavi, dat hij het niet kon weerstaan er toch even in te gaan zitten.

‘Mam, jij moet er ook in’, zei hij toen ik een foto van hem in de skilift had gemaakt. Ik ben zelf soms net een kind en altijd te porren voor wat gekkigheid, dus klom ik er voor de lol ook in. Maar wat deed die boef? Zodra ik goed en wel zat, duwde hij de deur dicht. Van binnenuit was er geen klink en dus kon ik er niet meer uit.

“Zodra ik goed en wel zat, duwde hij de deur dicht”

Ik vroeg Xavi de deur weer te openen, maar die rende snel weg. Hij lag helemaal in een deuk. Zo grappig: een gekooide mama. Na een paar minuten werd ik boos. Dit was ­gênant. Ik kon niks en wilde ook niet door die hele Intratuin gillen dat Xavi me moest redden. Ondertussen had ik veel bekijks: er liepen allemaal vrolijke mensen voorbij, die waarschijnlijk dachten dat ik bij het decorstuk hoorde.

Opgesloten

Nadat Xavi eindelijk was uitgelachen, probeerde hij de deur te openen, maar er kwam geen enkele beweging in. Uiteindelijk heb ik een dik ­halfuur opgesloten gezeten, voordat de door Xavi gewaarschuwde medewerker met een schroevendraaier het slot wist te forceren. Al die tijd voelde ik me vreselijk opgelaten. Ik heb die middag geen enkele kerstbal meer ­gekocht en ben er sindsdien ook niet meer geweest. Dit jaar zal ik vast weer versieringen gaan bekijken, maar ik stap zeker nergens meer in.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.