Borrelen in de badkamer: 5 moeders biechten op hoe ze tijd voor zichzelf creëren

24.12.2021 13:24
moeders biechten op tijd voor zichzelf Beeld: Shutterstock

Ja, het is heerlijk, de kinderen om je heen. Maar heel soms wil je gewoon even tijd voor jezelf. Al is het maar vijftien minuten. Vijf vrouwen vertellen hoe ze die tijd creëren.

Dit artikel is vóór de coronamaatregelen geschreven.

Slaaptijd, wijntijd

Judith (29): “Mijn zoon is pas vier maanden. Ik geniet van het moederschap. Maar tegelijkertijd snák ik naar wat tijd voor mezelf, tussen de borstvoeding, wandelingen en knuffelsessies door. Dus vlucht ik tijdens zijn late middagslaapje steevast naar de buurvrouw. Ik leg mijn zoon gevoed en wel in bed, en permitteer me sinds kort op dat moment één wijntje. Dat smaakt beter dan het in tien jaar ooit gedaan heeft.”

 

Winkelen onder ‘werktijd’

Carola (34): “Werken betekent voor mij bijkomen. Met drie kinderen onder de basisschoolleeftijd, is het behoorlijk aanpoten op de vier dagen per week dat ik thuis voor ze zorg. Mijn man werkt in de olie-industrie en is meestal lang van huis. De kinderopvang is tot half zeven open. Wanneer ik klaar ben met mijn werk, pak ik steevast een uurtje in de kroeg, op de bank voor Netflix, of in een woonwinkel. Om op één minuut voor half zeven de crèche binnen te rennen. Hé, mama heeft een drukke baan.”

 

Feest in de file

Judith (39): “Ik pak expres de filegevoelige route naar huis, op werkdagen. Dan haalt mijn man onze twee kinderen van vijf en negen uit school, geeft ze alvast te eten, en regelt wat er geregeld moet worden. In de auto klets ik ondertussen bij met vriendinnen, luister naar het nieuws en lees bij op social media. Tegen de tijd dat ik thuiskom, ben ik opgeladen, en zijn de kinderen klaar voor boekjes, knuffels en bedtijd.”

 

Lees ook:
‘Mama wil even rust’: zo zorgen deze moeders voor me-time >

 

Stilte, mama doucht

Yasmin (33): “Mijn dochters zijn vijf en zeven. Oud genoeg om het even alleen te redden terwijl ik douche, een was ophang, of iets naar de buurvrouw breng. Dus ook oud genoeg om zichzelf heel even te vermaken terwijl ik bijtank. Letterlijk. In de badkamer. Het was een tip van een vriendin, en op de twee dagen per week dat ik alleen ben met de meiden is-ie heilig: ik pak een glas wijn en snack, en verdwijn een kwartiertje met mijn telefoon naar de badkamer. Niemand die me mist, en even rust aan mijn hoofd voordat de hele avondspits begint.”

 

Instagrammen tot de kookwekker gaat

Michelle (40): “Me-time met kinderen, wat is dat? Aangezien mijn zoon van drie me achtervolgt tot op de wc, en sinds kort zijn middagslaapje weigert, móest ik iets verzinnen om halverwege de dag op adem te komen. Dus vertel ik hem dat mama wel een middagslaapje doet. Ik parkeer hem met de iPad op de bank, terwijl ik in onze andere zithoek even onderuit ga met mijn telefoon. Hij mag pas naar me toekomen wanneer de kookwekker gaat: die staat standaard op twintig minuten.”

 

 

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief >