Yolanthe: ‘Ik vraag me af in wie Xess nu echt gelooft, Sinterklaas of de Kerstman?’

25.11.2023 07:38
Yolanthe Cabau Fotografie: Mark Groeneveld

Yolanthe Cabau woont met zoon Xess (8) in Los Angeles. In deze column deelt ze haar ervaringen als single moeder en ­carrièrevrouw.

The most wonderful time of the year. Voor Xess is kerst het allerleukste, want in Amerika lééft men voor de kerstperiode. Ze kennen hier geen sinterklaas dus alle focus ligt op de Kerstman. Ik vraag me af in wie Xess nu echt gelooft, Sinterklaas of de Kerstman? Geen idee.

Hij mag wel altijd zijn schoentje zetten hier in LA, want dat doen zijn neefjes en vriendjes in Nederland ook, en dan doe ik er iets kleins en liefs in. Maar we vieren geen pakjesavond, simpelweg omdat niemand Sinterklaas begrijpt hier. 

Familietraditie

Ik houd van kerst en kerst bij de familie Cabau in Nederland betekent playbackshows, verkleedpartijen en vooral héél veel spelletjes en gekkigheid. Hoe ik onze kerst in een paar woorden omschrijf? Groot, maar intiem. Groot is niet zo moeilijk met mijn familie, want naast mijn moeder en broers en zussen komen natuurlijk ook alle partners en kinderen. Intiem is het wel, want we vieren het altijd alleen met de familie.

“Onze familie is megacreatief, dus met kerst pakken we dan ook extra uit”

Elk jaar komen we samen op een andere plek. De ene keer bij iemand thuis en de andere keer huren we iets af. Zo hebben we een keer een kasteel afgehuurd vlak bij Amsterdam. Hier hebben we een winterbal georganiseerd waarbij iedereen als winterprins of prinses verkleed ging. De vrouwen hadden prachtige baljurken aan en iedereen had zichzelf wit geschminkt. Ook hebben we een keer een piratenschip afgehuurd waarbij iedereen zich had verkleed als piraat. Onze familie is megacreatief, dus met kerst pakken we dan ook extra uit.

Kerstopdracht

Iets wat absoluut niet mag ontbreken bij onze kerst is de Coppa Cabau. Dit is een cup die elk jaar gewonnen wordt door het stel dat de kerstopdracht wint. De opdracht is elk jaar anders; van een scène naspelen uit een bekende film of serie, tot het imiteren van een videoclip. Degene die single is, is de scheidsrechter en geeft elk stel of gezin punten. Zo hebben we een keer een scène gespeeld uit Scarface en een Barbie videoclip opgenomen. Eén ding is zeker: kerst bij de familie Cabau is nooit saai!

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.