Actrice Jenna Dewan geeft voor de tweede keer borstvoeding. En hoewel ze had gehoopt dat het nu makkelijker zou gaan dan bij haar eerste kindje, blijkt het tegendeel waar.
Lees verder onder de advertentie
Op Instagram deelt ze een openhartige post.
‘Alles was anders’
‘Ohhh borstvoeding, het is ongelofelijk en kan ook zo’n uitdaging zijn’, schrijft Jenna bij een foto met haar zoon. ‘Voor mij was het de tweede keer, maar van aanlegproblemen tot een baby die een voorkeursborst heeft: alles was anders.’ De actrice tipt de Peanut-app, een applicatie die handige tips voor moeders deelt. ‘Want ik geloof dat als wij als vrouwen samenkomen en kennis delen, we enorm krachtig kunnen zijn.’
Onder de post wordt massaal gereageerd door moeders die ook moeite hebben met het geven van borstvoeding. ‘Ik probeerde het bij mijn zoon én dochter, maar ik vond het zo zwaar’, schrijft iemand. En: ‘Mijn kinderen hadden ook een voorkeursborst. Na een paar maanden ben ik gestopt met borstvoeding geven zodat mijn man ook kon helpen voeden. Ik kreeg kritiek van mom shamers, maar voelde me totaal niet schuldig.’
Lees verder onder de advertentie
Wil je ’s morgens opstaan met een glimlach? Praat met Kek Mama via de Google Assistant-app en vraag naar de ‘Glimlach van de Dag’. Híer lees je hoe het werkt.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.