Wespenfobie: ‘Mijn kinderen mogen buiten alleen uit afgesloten bekers met rietjes drinken’

09.09.2022 08:21
tips-kind-meer-water-drinken

Sinds Lotus kinderen heeft lijkt haar wespenfobie alleen maar erger te worden. Ze is namelijk doodsbang dat zij worden gestoken, met alle gevolgen van dien.

Lotus (34), moeder van een zoon van 5 en een dochter van 2:

“Bij mijn broer vloog ooit een wesp in zijn neus en dat maakte als zesjarige grote indruk op me. Waarschijnlijk de oorzaak van mijn wespenfobie. Een angst die, nu ik kinderen heb, alleen maar erger lijkt te worden. Ik ben bang dat zij worden gestoken of, erger nog, dat er een wesp in hun mond komt, met alle gevolgen van dien. De kinderen mogen buiten ook alleen uit afgesloten bekers met rietjes drinken, want ik heb hele doemscenario’s in mijn hoofd.

Lees ook – Insectenbeten: zo herken je ze en dit doe je eraan >

Wespenfobie

In de wespenmaand augustus doe ik bepaalde dingen bewust niet. Ik ga niet naar attractieparken, want daar stikt het volgens mij van de wespen. Ik ga niet op een terras zitten, ook niet in juli en september trouwens, en als we bij iemand in de tuin worden uitgenodigd, neem ik mijn elektrische vliegenmepper mee.

“Ik overweeg hypnose, zodat ik in het hoogseizoen op vakantie kan gaan”

Mijn tuin is bloem- en plantvrij, er hangen wespenvallen met wespenlokstof en ik draag zomers geen parfum. Hierdoor kan ik met een gerust hart met onze kinderen buiten in onze tuin vertoeven. Ik overweeg hypnose, zodat ik in het hoogseizoen op vakantie kan gaan. Nu durf ik dat nog niet.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.