de-leukste-onbekende-pretparken-in-nederland

De Efteling, Slagharen en Walibi zijn fantastisch, maar soms is het wel zo leuk om verrast te worden. Bezoek daarom eens een van deze onbekende pretparken.

DippieDoe - Best

Een fijn attractiepark met een binnen- en buitengedeelte. Binnen kan je kroost los in botsauto's, een zachte speelhoek, ballenbak, bioscoop, spookhuis, op een skelterbaan en verschillende glijbanen. Buiten kunnen ze spelen op een speelstrand, rijden op een skelter door het verkeerspark en hangen in verschillende speeltoestellen. Extra leuk: in de zomermaanden krijg je met je DippieDoe-dagticket gratis toegang tot het naastgelegen strandpark Aquabest. Pretpark- én waterpret in één.
Adres: Ekkersweijer 1, Best

 

Toversluis - Sluis

Leuk voor jong en oud. Voor de kleintjes is er een overdekt speelgedeelte met verschillende attracties (luchtkussens, ballenbak, klimrekken: je kent 't wel) en voor de wat oudere kinderen heeft het park de Game Kingdom: een hal vol speelautomaten. Ook leuk? De bowlingbaan. Alle attracties zijn weer geopend, maar het buffet in het all-you-can-eatrestaurant blijft voorlopig gesloten. 
Adres: Nieuwstraat 83A, Sluis
 

Article continues after the ad

Lees ook
8x de leukste onbekende dierentuinen in Nederland >

 

Mini Mundi - Middelburg

Dit attractiepark is vooral leuk voor kinderen tot 4 jaar. Het is er niet immens groot, er is een buiten- én binnenspeeltuin en je vindt er attracties als een achtbaan, treintje, draaimolen en een schommelschip. Allemaal op tempo nul, dus voor niemand eng. Vergeet niet van tevoren even te reserveren.
Adres: Podium 35, Middelburg

 

Het Land van Jan Klaassen - Braamt

Een uniek pretpark in de achterhoek met het grootste poppentheater van Nederland. Maar dat niet alleen: ook in de kaboutertrein, de water-, buiten- en binnenspeeltuin kan jouw kind z'n lol op. De buitenspeeltuin is onlangs helemaal opgeknapt en klaar voor gebruik. Ook de binnenspeeltuin is geopend. Reserven kan via de website
Adres: Gildeweg 6, Braamt

 

Arsenaal - Vlissingen

Houden jouw kinderen van piraten en (zee)dieren? Dan is attractiepark Arsenaal ongetwijfeld een succes. Via verschillende attracties komen ze van alles te weten over piraten en kunnen ze spelen en klimmen in een piratenomgeving. Ook zijn er verschillende zeedieren te bewonderen. 
Adres: Arsenaalplein 7, Vlissingen

 

Sprookjeshof - Zuidlaren

De Gelaarsde Kat, Assepoester, Sneeuwwitje en Doornroosje: hier vind je alle klassiekers. Maar ook kom je de smurfen tegen en is er een groot speelpark (binnen en buiten). Op de bijbehorende kinderboerderij vind je  alpaca's en geiten. Tickets kopen kan via de website
Adres: Groningerstraat 10, Zuidlaren 
 

Lees ook
Dít moet je meenemen als je een dagje weggaat met je peuter >
 

Linnaeushof

De grootste buitenspeeltuin/attractiepark van Europa. De ruim driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties bieden kinderen de mogelijkheid om actief te klimmen, klauteren en spelen: de perfecte locatie voor een dagje uit met het gezin, dus. Goed om te weten: de binnenspeeltuin en wortelberg zijn voorlopig gesloten. Ook zal mascotte Bennie broek niet optreden. Tickets koop je vooraf via de website van de Linnaeushof
Adres: Glipperweg 4c, Heemstede

 

Tivoli

Overzichtelijk en gemoedelijk. Kinderen tussen de 2 en 12 jaar kunnen hier zich de hele dag vermaken met achtbanen, draaimolens, een reuzenrad en meer. Tickets voor Tivoli zijn online verkrijgbaar.
Adres: Oude Kleefsebaan 116, Berg en Dal
 

Lees ook
Dit zijn de leukste rugtassen voor kinderen >
 

Sprookjeswonderland

Een fijn, niet al te groot park met sprookjesachtige attracties. Ook kunnen jullie genieten van leuke voorstellingen én is er een speeltuin, siertuin en kinderboerderij. Een bezoek is alleen mogelijk met online tickets. Vanwege corona is De Hekspeditie nog gesloten. Bekijk alle maatregelen op de website.
Adres: Kooizandweg 9, Enkhuizen

 

Flierefluiter

Een enorme buiten- en binnenspeeltuin en een (overdekte) kinderboerderij. Verder kunnen kinderen zwemmen, voetballen en trampolinespringen. Moe? Kampeer dan bij de boer om de hoek. Voorkom teleurstellingen en reserveer alvast online jullie kaartjes.
Adres: Raarhoeksweg 49, Raalte 
 

Lees ook
Laat de zon maar komen: dit zijn de leukste zomerjassen voor jongens >
 

Duinoord - Helvoirt

Misschien heeft dit park geen enorme draaimolen en snelle achtbanen, maar toch zeker de moeite waard. Duinoord werkt met het all inclusive-principe: je betaalt één prijs en geniet dan de hele dag onbeperkt van eten, drinken en alle activiteiten. Ga bijvoorbeeld naar het klimbos, de enorme speeltuin, het springkussen of leer laserschieten. Mascotte Mazzel en het entertainmentteam zijn vanwege de maatregelen niet op het park aanwezig. Alle maatregelen staan op de website.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >