Kesha Bernard was zonder haar kroost op vakantie, toen ze in het vliegtuig een vrouw met twee huilende kleintjes zag zitten. Ze besloot dit niet te negeren, maar de helpende hand te bieden.
Lees verder onder de advertentie
Op Facebook schrijft ze waarom dit zo belangrijk is.
Lees verder onder de advertentie
Mopperen
‘Het vliegtuig was nog niet opgestegen, of er begon al een baby te huilen’, vertelt ze. ‘Als moeder ben ik hier wel aan gewend, dus ik deed alsof ik het niet hoorde. Maar iedereen begon te puffen en mopperen en ineens… hoorde ik nóg een kind huilen.’ Toen Kesha zich omdraaide, zag ze een moeder met een hysterische peuter en baby. In eerste instantie negeerde ze dit, maar direct veranderde ze van gedachten.
‘Ik dacht: nee, dit mag ik niet negeren. Iedereen om me heen was aan het klagen over de vrouw en ik heb vijftien minuten gewacht om te kijken of iemand haar hulp zou bieden. Er zitten immers genoeg ouders in het vliegtuig, toch?’ Maar zelfs na een kwartier gebeurde er niets. Kesha: ‘Toen besloot ik om op te staan en vroeg of ik haar kon helpen. Direct gaf ze mij haar baby. Ik nam ‘m op schoot en toen we net gingen opstijgen, stopte hij met huilen. Een wonder.’
Lees verder onder de advertentie
‘Negeer het niet’
Wat Kesha met haar verhaal wil zeggen? Dat je altijd begripvol moet zijn. ‘Klaag niet en negeer het niet, maar bied een helpende hand als iemand hulp nodig heeft. Dat maakt alles een stuk makkelijker.’
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.