Zweten geblazen: dit weekend mogelijk 35 graden in Nederland

15.06.2022 13:13
beste-subtropische-zwembad-van-nederland

Haal het opblaaszwembad maar tevoorschijn, want er komen tropische temperaturen aan. We werden de afgelopen dagen al getrakteerd op zon, maar dit weekend loopt het kwik op sommige plekken op tot 35 (!) graden.

En die echte hitte begint op vrijdag, met temperaturen van ruim 30 graden in Brabant en Limburg. Ook in de rest van Nederland – ja, ook aan de kust! – wordt het warm: zo’n 25 tot 28 graden.

Zaterdag nóg warmer

Zaterdag worden in het land temperaturen van 30 graden verwacht. In het zuiden en zuidoosten kan het kwik zelfs oplopen tot 34 of 35 graden. Maar pas op: de zonkracht is 7 of 8, dus smeer je goed in. De kans op een eerste officiële tropische dag – wanneer het in de Bilt 30 graden wordt – is fifty-fifty, aldus Weeronline. Hoewel de temperaturen zomers zijn, is het nog de vraag of het lang zonnig blijft. Er is namelijk ook bewolking en mogelijk zelfs een onweersbui op komst. Zondag neemt de temperatuur iets af en wordt het tussen de 23 en 30 graden.

Lees ook: Met deze 5 zwembaden is het volop zomer op je balkon

Waterpret

Misschien lig je het liefst met je snufferd voor de ventilator, maar er zijn meer activiteiten die voor de nodige verkoeling zorgen. Wat dacht je van een spetterende waterspeeltuin of een ander wateruitje, zoals suppen of zeilen. Bekende stranden als Scheveningen en Zandvoort zijn razend druk, maar op een van deze onbekende stranden is het ook goed toeven. Blijf je liever thuis? Dan houd je met deze waterspelletjes het hoofd koel.

Bron: Weeronline