Bronnen bevestigen: tóch week eerder kerstvakantie voor basisscholen

14.12.2021 15:19
basisschool

De basisscholen gaan een week voor de kerstvakantie al dicht. Dat maken premier Rutte en minister De Jonge volgens Haagse bronnen vanavond bekend in de persconferentie.

Basisscholen moeten volgende week dicht, maar als het vanwege praktische redenen niet lukt om zo vroeg te sluiten, mogen ze aanstaande maandag nog openblijven, melden bronnen. 

 

Besmettingen tijdens kerstdiner

Het Outbreak Management Team (OMT) had het demissionaire kabinet al meerdere keren geadviseerd om de kerstvakantie te verlengen, maar het kabinet gaf daar geen gehoor aan. Tot nu, dus. Met deze maatregel hoopt het OMT de kans op besmettingen tijdens het kerstdiner te beperken. Noodopvang voor ouders met essentiële beroepen wordt wel beschikbaar, net als kinderdagverblijven voor kinderen tot vier jaar. Meer details worden vanavond tijdens de persconferentie bekendgemaakt.

 

Lees ook
Kind thuis door corona? 5 tips voor thuisonderwijs >

 

Kritiek van ouders

De maatregel kan bij ouders op weinig begrip rekenen. Volgens 60 procent van de ouders moeten de scholen sowieso openblijven, bleek eerder uit een peiling van Ouders & Onderwijs. Ze vinden dat hun kinderen dit schooljaar al veel lessen moesten missen vanwege het coronabeleid. Bovendien is het voor (thuis)werkende ouders ingewikkeld om oppas te regelen. Het OMT waarschuwde eerder al dat opa’s en oma’s hier niet voor ingeschakeld moeten worden, omdat zij extra kwetsbaar zijn.

De huidige maatregelen, waaronder de avondlockdown, worden hoogstwaarschijnlijk verlengd tot en met 14 januari.

Bron: AD  

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!