OMT adviseert wéér langere kerstvakantie, maar Hugo de Jonge heeft bezwaar

07.12.2021 15:25
basisschool

In een nieuw advies vraagt het Outbreak Management Team (OMT) het kabinet voor de derde keer om de kerstvakantie te verlengen. Dat zou tijdens de kerstdagen een hoop besmettingen kunnen voorkomen.

Door de kerstvakantie met een week te vervroegen hoopt het OMT dat kinderen meer in hun ‘eigen gezinsbubbel’ blijven.

 

Kerstvakantie vervroegen

Als het kabinet de maatregel overneemt, begint de kerstvakantie niet op 24 december, maar op 17 december. Het aantal coronabesmettingen onder kinderen is hoog, dus het OMT hoopt met deze maatregel de kans op besmettingen tijdens het kerstdiner te beperken. Demissionair minister Hugo de Jonge is geen voorstander. ‘Een week meer vakantie is een week minder school en dat is in een situatie van leerachterstanden niet wenselijk’, reageert hij. Ook is hij bang voor besmettingsgevaar als kinderen uitstapjes maken en daardoor met andere kinderen in contact komen.

 

Lees ook
Onderwijsraad waarschuwt voor ongelijkheid tussen kinderen door betaalde bijlessen >

 

Opvang regelen

Een langere vakantie betekent voor veel ouders: opvang regelen. En dat is lang niet zo makkelijk. ‘Die opvang zou dan natuurlijk niet bij de grootouders gelegd moeten worden’, aldus het OMT, want die kwetsbare groep wil je zéker niet besmetten. In het advies wordt ook extra aandacht gevraagd voor de opvang van kinderen van ouders met cruciale beroepen. Volgende week dinsdag kijkt het kabinet opnieuw naar de coronamaatregelen. 

Bron: RTL Nieuws, NU.nl

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >