Peiling: ‘Meeste ouders zijn tegen vervroegen kerstvakantie op scholen’

14.12.2021 09:26
scholen-dicht-coronavirus

Een meerderheid van de ouders ziet een vervroegde kerstvakantie voor kinderen niet zitten. Dat blijkt uit een peiling van Ouders & Onderwijs onder ruim 1700 ouders.

Volgens 60 procent van de ouders moeten de scholen sowieso openblijven.

 

Coronamaatregelen op school

Ouders vinden dat hun kinderen dit schooljaar al veel lessen moesten missen, omdat leraren ziek waren of door verkoudheidsklachten. De helft van de ouders geeft aan dat hun kind dit schooljaar al drie keer of vaker thuis moest blijven vanwege de situatie. De meeste ouders vinden de coronamaatregelen op school voldoende, blijkt uit de peiling. Volgens een kwart zijn meer maatregelen nodig. Dat kinderen vanaf groep zes een mondkapje moeten dragen, is volgens 53 procent van de ouders geen passende maatregel.

 

Lees ook
Kind thuis door corona? 5 tips voor thuisonderwijs >

 

Kerstvakantie vervroegen

Volgens bronnen overweegt het demissionaire kabinet om de basisscholen eerder te sluiten voor de kerstvakantie. De grootste reden zou de toename in het aantal besmettingen met de omikronvariant zijn. Het OMT adviseerde al vaker om de kerstvakantie te verlengen, maar het kabinet wilde de scholen openhouden. Vanavond geven premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie over de coronamaatregelen.

Bron: AD, NOS

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!