Brrr… de winterse kou buiten nodigt niet altijd uit voor buitenavontuur, maar dat betekent niet dat jij en je kleintje binnenshuis geen plezier kunnen hebben.
Lees verder onder de advertentie
We hebben zeven leuke babyactiviteiten voor je op een rij gezet die niet alleen de ontwikkeling van je baby bevorderen, maar ook de band tussen jullie versterken.
1. Babygym
Geef de motorische ontwikkeling van je baby een boost met een kleurrijke babygym. Hang verschillende speeltjes boven de babygym voor visuele stimulatie. Laat je baby op de rug liggen en moedig hem aan om naar de speeltjes te grijpen. Deze activiteit versterkt de spieren en bevordert hand-oogcoördinatie.
Lees verder onder de advertentie
2. Veilig knutselen
Creëer een knutselhoekje met veilige materialen zoals klei of vingerverf. Laat je kleintje ontdekken en experimenteren met verschillende texturen, wat de creativiteit stimuleert. Zorg ervoor dat alle materialen niet giftig zijn, zodat je baby veilig op ontdekking kan gaan.
3. Maak muziek
Breng wat warmte in de winterse dagen met muziek. Zet rustige melodieën op en wieg je kleintje zachtjes heen en weer. Eenvoudige instrumenten zoals zachte rammelaars voegen een extra dimensie toe. Het luisteren naar verschillende geluiden stimuleert de auditieve zintuigen en zorgt voor een blij gevoel bij je baby.
Wie zegt dat waterpret alleen buitenshuis kan? Creëer een waterparadijs binnenshuis met lauwwarm water en drijvende speeltjes. Laat je baby spetteren en ontdekken. Deze activiteit is niet alleen leuk maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van zintuigen en bevordert de grove motoriek.
5. Babyyoga
Babyyoga is niet alleen leuk, maar ook rustgevend voor je kleintje. Leg een zachte deken op de vloer, kleed je baby in comfortabele kleding en begin met zachte strekoefeningen. Niet alleen goed voor de motorische vaardigheden en coördinatie, maar het kan ook bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Zet rustgevende muziek op de achtergrond voor een extra ontspannen sfeer.
Lees verder onder de advertentie
6. Lezen
Duik in de wereld van winterse verhalen met je baby. Kies zachte, stoffen boekjes met heldere afbeeldingen en eenvoudige teksten. Laat je baby de pagina’s omslaan en wijzen naar kleurrijke illustraties. Boekentijd is niet alleen goed voor de taalontwikkeling, maar versterkt ook de band tussen ouder en kind.
Lees verder onder de advertentie
7. Lappenpop
Maak een mooie lappenpop. Gebruik zachte stoffen en voeg verschillende structuren toe, zoals fleece en katoen. Laat je baby de stofjes voelen en knuffelen met de zelfgemaakte lappenpop. Een knusse activiteit die de tastzin en creativiteit bevordert.
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.