7x leuke babyactiviteiten binnenshuis

03.02.2024 08:00

Brrr… de winterse kou buiten nodigt niet altijd uit voor buitenavontuur, maar dat betekent niet dat jij en je kleintje binnenshuis geen plezier kunnen hebben.

We hebben zeven leuke babyactiviteiten voor je op een rij gezet die niet alleen de ontwikkeling van je baby bevorderen, maar ook de band tussen jullie versterken.

1. Babygym

Geef de motorische ontwikkeling van je baby een boost met een kleurrijke babygym. Hang verschillende speeltjes boven de babygym voor visuele stimulatie. Laat je baby op de rug liggen en moedig hem aan om naar de speeltjes te grijpen. Deze activiteit versterkt de spieren en bevordert hand-oogcoördinatie.

2. Veilig knutselen

Creëer een knutselhoekje met veilige materialen zoals klei of vingerverf. Laat je kleintje ontdekken en experimenteren met verschillende texturen, wat de creativiteit stimuleert. Zorg ervoor dat alle materialen niet giftig zijn, zodat je baby veilig op ontdekking kan gaan.

3. Maak muziek

Breng wat warmte in de winterse dagen met muziek. Zet rustige melodieën op en wieg je kleintje zachtjes heen en weer. Eenvoudige instrumenten zoals zachte rammelaars voegen een extra dimensie toe. Het luisteren naar verschillende geluiden stimuleert de auditieve zintuigen en zorgt voor een blij gevoel bij je baby.

Ook leuk op een koude dag: ’13 x de leukste baby spa’s van Nederland’ >

4. Waterpret

Wie zegt dat waterpret alleen buitenshuis kan? Creëer een waterparadijs binnenshuis met lauwwarm water en drijvende speeltjes. Laat je baby spetteren en ontdekken. Deze activiteit is niet alleen leuk maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van zintuigen en bevordert de grove motoriek.

5. Babyyoga

Babyyoga is niet alleen leuk, maar ook rustgevend voor je kleintje. Leg een zachte deken op de vloer, kleed je baby in comfortabele kleding en begin met zachte strekoefeningen. Niet alleen goed voor de motorische vaardigheden en coördinatie, maar het kan ook bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Zet rustgevende muziek op de achtergrond voor een extra ontspannen sfeer.

6. Lezen

Duik in de wereld van winterse verhalen met je baby. Kies zachte, stoffen boekjes met heldere afbeeldingen en eenvoudige teksten. Laat je baby de pagina’s omslaan en wijzen naar kleurrijke illustraties. Boekentijd is niet alleen goed voor de taalontwikkeling, maar versterkt ook de band tussen ouder en kind.

7. Lappenpop

Maak een mooie lappenpop. Gebruik zachte stoffen en voeg verschillende structuren toe, zoals fleece en katoen. Laat je baby de stofjes voelen en knuffelen met de zelfgemaakte lappenpop. Een knusse activiteit die de tastzin en creativiteit bevordert.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.